Memurlar ayakkabı kutulu protestoda dolar yaktı

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği üyeleri, memurların toplu sözleşme masasında satıldığını öne sürerekprotesto gösterisinde bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Memurlar ayakkabı kutulu protestoda dolar yaktı

Türkiye Kamu-Sen Gaziantep İl Temsilciliği üyeleri, memurların toplu sözleşme masasında satıldığını öne sürerek
protesto gösterisinde bulundu. Yolsuzlukları da protesto ettiğini açıklayan grup, alana ayakkabı kutularıyla geldi ve maaş bordrolarıyla birlikte temsili olarak dolara benzetilen kâğıt parçalarını yaktı.

    Yeşilsu’da gerçekleştirilen protesto gösterisinde hükümete yönelik eleştiri yönelten Kamu Sen İl Temsilcisi Kemal Kazak, memurlara 2014 yılı için 123 TL ve 2015 yılı için ise yüzde 3+3 zammın reva görüldüğünü kaydetti. Kazak, “Toplu sözleşme sürecini, tarihi başarı diye yutturmaya çalışanlar, bugün acı gerçekle yüzleşmişlerdir. 123 TL’lik zam memur ve emekliler ile alay etmekten başka bir şey değildir. Bununla birlikte 2014 yılı için, çocuk parası, aile yardımı, doğum ve ölüm yardımları, ek ödeme, ek dersler ve fazla mesai ücretlerine hiçbir iyileştirme yapılmamıştır. Gerçek rakamlar ortada iken, hükümet ve malum konfederasyon tarafından sahneye konulan komedi ile memurlarımıza kırmızı kart gösterilmiş ve 2015 yılı sonuna kadar da, oyun dışında kalması sağlanmıştır. Biz; toplu sözleşmenin defolu olduğunu ve haklarımızın gasp edildiğini dünde söyledik, bugün de söylüyoruz ve yarın da söyleyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

    Ayakkabı kutularıyla 17 Aralık’ta gerçekleştirilen yolsuzluk ve rüşvet operasyonuna da atıfta bulunan kalabalığın getirdiği kutuların üzerinde ‘Bakan Kutusu, Ayakkabı Kutusu Partisi, Bakan Çocuklarının Kutusu’ gibi ifadeler yer aldı. Kalabalık, meydanda Amerikan dolarına benzetilen kağıt parçalarını yaktı. CİHAN

Yorumlar