Memurlar, 2014 yılına girmeme eylemi yaptı

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları (Hak Sen) Konfederasyonu üyesi memurlar, 2014 yılına girmeye eylemi yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Memurlar, 2014 yılına girmeme eylemi yaptı

Kamu Çalışanları Hak Sendikaları (Hak Sen) Konfederasyonu üyesi memurlar, 2014 yılına girmeye eylemi yaptı.

Ankara Milli Piyango idare binası önünde toplanan kalabalık, ellerinde ‘3+3’ü de yeni yıla girmeyi de istemiyoruz’ yazılı dövizler taşırken; ‘Çalış dediler mesaimizi yediler', ‘Memuruz, haklıyız, kazanacağız’ şeklinde sloganlar attı. Sendika üyesi memurlar, eylem esnasında kendilerine verilen zammı da gülerek protesto etti.

Basın açıklaması yapan Genel Başkan Ayhan Çivi, 2013 yılının, 2014 yılından kendileri için daha hayırlı olduğunu belirterek, hatta imkanları olsa 90’lı, 2000’li yıllara geri dönmek istediklerini vurguladı. Memurlara grev ve toplu sözleşme hakkı vermenin sevindirici olduğundan söz eden Çivi, ancak yapılan 3+3’lük zammın kendilerine hayal kırıklığı yaşattığını dile getirdi.

Çivi, “Türkiye’de tüm cezalar zamlanırken, döviz almış başını giderken, kamu çalışanları, verilen 123 lira ile bir yıl boyunca idare etmek zorunda. Bütün insani ihtiyaçlarımızı bir yıl boyunca bu 123 lira ile karşılamak zorundayız. 2015 yılı için 3+3 zam yapılıyor. Hangi öngörülere göre enflasyonun 2015 yılında yüzde 6 olacağı hesaplanıyor. Biz artık bize fatura kesilmesini istemiyoruz. Biz enflasyon oranında zam istiyoruz. Fazla mesai yapmamız isteniyor ama fazla mesai verilmiyor.” diye sıkıntılarını dile getirdi. Başlarında Noel şapkası olan memurlardan bazıları kendilerine verilen düşük zammı gülerek protesto etti.
CİHAN

Yorumlar