Memurdan yeni iş tasarısına çıplak protesto

Hükümetin ‘torba kanunla’ memurun iş güvencesini ortadan kaldırma çabasına memurlar çıplak eylem yaparak tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen eylemde memurlar haklarının yenilmesine izin vermeyeceklerini...

Google Haberlere Abone ol
Memurdan yeni iş tasarısına çıplak protesto

Hükümetin ‘torba kanunla’ memurun iş güvencesini ortadan kaldırma çabasına memurlar çıplak eylem yaparak tepki gösterdi. Türkiye Kamu-Sen Bursa İl Temsilciliği tarafından düzenlenen eylemde memurlar haklarının yenilmesine izin vermeyeceklerini ifade etti.

Fomara meydanında toplanan memurlar, belden yukarısı çıplak bir şekilde AK Parti il binası önünde açıklama yapmak istedi. Ancak polis ekipleri buna izin vermedi. Kısa süreli tartışmanın ardından Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler polisi protesto etmek için oturma eylemi yaptı. Türkoğlu, ardından basın açıklamasını da oturduğu yerden yaptı.

'TASARI MEMURU ÇIPLAK BIRAKMAKTIR'

Türkoğlu, kamu çalışanlarının iş güvencesinin elinden alınarak çıplak bırakıldığını söyledi. Yer yer, 'AKP’nin polisi önümüzden çekil, gün gelecek devran dönecek, AKP halka hesap verecek' şeklinde sloganlar arasında yapılan basın açıklamasında Türkoğlu, her zeminde buna karşı olduklarını anlattı. Kamu çalışanlarının haklarını geriletecek, iş güvencesini ortadan kaldıracak birçok kanun tasarısının gündemi meşgul ettiğini belirten Türkoğlu, bir çalışan için kazanılmış en büyük hakkın iş güvencesi olduğunu kaydetti.

İktidarın geldiği günden bu yana memurluk güvencesini ortadan kaldırmaya çalıştığını anlatan Türkoğlu, şunları söyledi: "Ülkeyi parti devletine dönüştürmekte kararlı olan iktidar şimdi de memurların görevden alınmalarında yargı kararıyla geri dönme haklarını gasp etmek istiyor. Taşeron tasarısının görüşmeleri sırasında gündeme getirdiği önergelerle kamu görevlilerinin usulsüz olarak görevlerinden alındığı ya da atandığı yargı kararı ile tespit edilmesi halinde kararın 2 yıl süreyle uygulanmaması gibi düzenlemelerle hukukun üstünlüğü ilkesini iktidarın üstünlüğüne çevirmek istiyor.”

17 Aralıktan beri savcılar, hakimler, emniyet müdürleri, polis ile memurların oradan araya sürüldüğünü hatırlatan Türkoğlu, bu tasarı ile AK Parti’nin, işine gelmeyen bir işlemde bütün memurların aynı şekilde görevden alınması, işten çıkarılması ve sürgün edilebilmesinin önününü açtığını dile getirdi. Tasarının geri çekilmemesi halinde eylemlerini daha da sertleştireceklerini anlatan Türkiye Kamu Sen İl Temsilcisi Selçuk Türkoğlu, sözlerini şöyle noktaladı: "Biz bu basın açıklamasını yaparken şunu mesajı vermeye çalıştık. Devlet memurunun iş güvencesi devlet memurunun elbisesidir. Devlet memurunun iş güvencesini almak demek, bunu çıkarmak demek, devlet memurunu bütün yandaş, zalim, çıkarcı, hokkabaz, sahtekar kesimlerin önünde çırılçıplak bırakmak demektir. Biz bunu anlatmak için bu gün bu şekilde bir eylem yaptık."

Basın açıklamasının ardından bir süre daha oturma eylemi yapan Türkiye Kamu Sen il temsilcisi Selçuk Türkoğlu ve beraberindekiler daha sonra sessizce dağıldı. CİHAN

Yorumlar