Memur ve işçiler bayrak için yürüdü

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. Bursa’da akşam saatlerinde yüzlerce memur ve işçi Altıparmak Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek, bayrak indirme olayını...

Google Haberlere Abone ol
Memur ve işçiler bayrak için yürüdü

Diyarbakır 2'nci Hava Kuvveti Komutanlığı'ndaki Türk bayrağının indirilmesine tepkiler sürüyor. Bursa’da akşam saatlerinde yüzlerce memur ve işçi Altıparmak Caddesi’nden Atatürk Anıtı’na kadar yürüyerek, bayrak indirme olayını protesto etti.

Türkiye Kamu-Sen İl Temsilciliği ile Türk-İş 8. Bölge Temsilciliği’nin düzenlediği ‘Bayrak Vatandır’ adlı yürüyüş için yüzlerce memur ve işçi Stadyum Kavşağı’nda buluştu. Sloganlar eşliğinde başlayan yürüyüşe balkonlardaki ve işyerlerindeki vatandaşlar da alkışlarıyla destek verdi. Altıparmak Caddesi yürüyüş sebebiyle araç ulaşımına kapatılırken yüzlerce kişi Atatürk Anıtı’na kadar sloganlar eşliğinde yürüdü. Saygı duruşunda bulunan kalabalık, İstiklal Marşı okudu. Kalabalık adına konuşan Türk-İş 8. Bölge Temsilcisi Sabri Özdemir, "Kutsal Türk bayrağını dahi seçim malzemesi yaparak milli değerlerimiz üzerinden siyasi rant elde etme peşinde koşan AKP iktidarı, bugün bayrağımızın yerlere atılmasının tek müsebbibidir. Bugün, gördük ki; bayrak reklam filmleriyle değil, kararlılıkla, sarsılmaz bir iradeyle korunuyor. Bayrağı yükseklerde tutmak için söz vermek değil can vermek gerekiyor." dedi.

Türkiye Kamu-Sen Bursa il Temsilcisi Selçuk Türkoğlu ise şunları kaydetti: "İhanet sürecine sessiz kalmayacağız, bin yıllık kardeşliğimizi dinamitleyen ihanet şebekelerine geçit vermeyeceğiz. Sayın başbakan diyordu ki; ‘Dicle’de bir kuzuyu kurt kapsa adli ilahi sorar onu Ömer’e, senin 2. Hava Kuvvetleri Komutanlığı’nın bayrağı indirilmiş, sancak yere düşmüş, bunun hesabını sana sormayacağız da onbaşıya mı soracağız?"

Konuşmaların ardından yürüyüş olaysız şekilde sona erdi. CİHAN

Yorumlar