Memur ve emekliye yapılmayan zamma 'bordro' yakarak tepki

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) memur ve emeklilere zam yapılmamasını Kızılay’da protesto etti. Grup, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan temsili toplu sözleşme belgeleri ile maaş bordrolarını yaktı. Güvenpark’ta...

Google Haberlere Abone ol
Memur ve emekliye yapılmayan zamma 'bordro' yakarak tepki

Bağımsız Kamu Görevlileri Sendikaları Konfederasyonu (BASK) memur ve emeklilere zam yapılmamasını Kızılay’da protesto etti. Grup, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan temsili toplu sözleşme belgeleri ile maaş bordrolarını yaktı.

Güvenpark’ta bir araya gelen konfederasyon üyeleri, ‘Toplu sözleşme değil, toplu peşkeş’, ‘Memurları eriten sıcaklar değil, iktidar ve onun sarı sendikası’, ‘Enflasyon farkı istiyoruz’ dövizleri açtı.

BASK Genel Başkanı Bayram Zengin, memur ve emeklilerin yıllardan sonra ilk kez 2014 Temmuz ayında zamsız maaş aldığını söyledi. Maaş alan memurların üzüntü içinde olduğunu belirten Zengin, “Bugün memur ve emekliler öfkelidir. Öfkemiz sadece iktidara değildir. Asıl öfkemiz, haklarımızı iktidara peşkeş çeken sahte ve sarı sendikalaradır. Öfkemiz, aramızdan çıkan balta saplarınadır. Öfkemiz, haklarımızı peşkeş çektikten sonra, peşkeş çekilen haklarımızı kazanım olarak göstererek hala pişkin pişkin ortada dolaşma utanmazlığını gösterenleredir. Öfkemiz, sahte ve sarı sendikalara destek verenleredir.” dedi.

Memurlara uyarıda bulunan Zengin, memurların iradelerine sahip çıkmasını istedi. Sarı sendikalardan kurtulmadıkça memurun kurtulmasının mümkün olmadığını ifade etti.

Yapılan açıklamanın ardından grup üyeleri, hükümet ile Memur-Sen arasında imzalanan temsili toplu sözleşme belgeleri ile maaş bordrolarını ateşe verdi. Grup, olaysız bir şekilde dağıldı. CİHAN

Yorumlar