Memur Teoman umut oldu

Tapelerde rüşvete direnen 'memur Teoman' olarak geçen Gümrük Memuru Teoman Dudak gündeme damga vurdu. Dudak, "Ben görevimi yaptım" dedi.

Google Haberlere Abone ol
Memur Teoman umut oldu

Türkiye gündemine damga vuran ses kayıtları internette ‘Memur Teoman’ fenomeni yarattı. 17 Aralık yolsuzluk operasyonunun kilit ismi Rıza Sarraf ile Rüçhan Bayar arasında geçen bir konuşmada, Teoman isimli gümrük memurunun bütün ısrarlara rağmen rüşveti kabul etmemesi dün gündeme bomba gibi düştü. Hürriyet’in ulaştığı Gümrük Müdür Yardımcısı Teoman Coşkun Dudak, “Ben görevimi yaptım” dedi.
Dün internete sızan yolsuzluk operasyonu fezlekesinde yer alan Bayar’ın Sarraf ile yaptığı görüşmede, Teoman isimli memurun müdürlerin emrine rağmen işi yapmamasına tepki gösterirken, “Teoman’a neler yaptım, ne vaatler ne şeyler...Yok yok adam almıyor” demesi bir anda sosyal medyada olay oldu. 
Binlerce kullanıcı ‘MemurTeoman’ etiketi altında rüşveti kabul etmeyen memuru takdir etti. Sosyal paylaşım sitesi Twitter’da Memur Teoman için “Sen neymişsin be abi”, “Teoman’ın direnişinin ardından hükümet rüşveti yasallaştırmak için düğmeye bastı”, “Hâkim ve savcı Teoman’lara ihtiyacımız var” gibi mesajlar atılması dikkat çekti. 

Sürgün edilmiş

Memur Teoman’ın asıl kimliği ise internette büyük yankı uyandıran tapelerin yayılmasından sonra ortaya çıktı. Memur Teoman’ın 17 Aralık operasyonunun öncesinde İstanbul ’da Gümrük Müdür Yardımcısı olarak çalıştığı ancak daha sonra Gaziantep’e Gümrük Müdür Yardımcısı olarak sürgün edildiği belirlendi.
İnternetin fenomeni haline gelen Teoman Coşkun Dudak, Gaziantep’te bir toplantı sırasında Hürriyet’in sorularını yanıtladı. 
Devlet memuru olduğu için konuşamayacağını söyleyen Teoman Dudak, “Kayıtlarla ilgili devlet memuru olduğum için artı ya da eksi bir şey söyleyemem. Görevim gereği davrandım. Gelişmeleri ben de internet ve televizyondan takip ediyorum. İlginize teşekkür ederim. Kayıtlardan sonra bir bürokrat ya da bakanla herhangi bir görüşmem olmadı” dedi.

300 sayfalık fezlekenin tek kahramanı!

17 Aralık’la ilgili dinlemeleri ve belgeleri internette yayımlayan Twitter’daki ‘Haramzadeler’ hesabından dün de yolsuzluk ve rüşvet operasyonuyla ilgili 300 sayfalık polis fezlekesi de yayımlandı. Fezlekedeki tapeleri okuyanlar ilginç bir isim keşfetti. Fezlekedeki ‘Memur Teoman’ bir anda Twitter’da fenomen haline geldi. Binlerce kişi ‘Memur Teoman’ adına açılan ‘hashtag’ten mesaj atmaya başladı. İşte sosyal medyada Teoman fırtınasından bazı örnekler:
@ozgetasci Teoman benimle evlenir misin?
@baadir_ Teomanlık bir felsefe bir yaşam tarzı
@ezas18 Hepimiz TEOMAN’ız
@sferfb Kahraman , güzel insan #MemurTeoman teşekkürler
@Barishik #MemurTeoman kesin paraleldir. Bu arada bence cizgisi BB ile kesismeyen herkes paralel olmak serefine ermistir.
@furkangultn İşini yaptığı için adamı kutlar hale geldik geldiğimiz şu durumlara bak ama yinede senin gibi insanlarin oldugunu bilmek yeter
@gulce8484 Helal olsun #MemurTeoman
@kardiyomegali Senin gibi namuslu bir insani yakinda gorevden alirlar turkiyede boyle insanlarin varligi umut kaynagi gelecek icin.
@vatansever56 Reza Zarrafı Ters köşe yaptı:) Önüne yatmadı dik durdu HELAL:) 
@edrmn #MemurTeoman sen ne güzel bi adamsın
CHP Genel Başkan Yardımcısı Umut Oran: Bu ülkenin her yerinde hâlâ devlet geleneğine, hukuk bilincine ve ahlak anlayışına sahip çok insan var. Teoman bey onlardan biridir.
MHP ’li Lütfü Türkkan: Fezlekede adı geçen #MemurTeoman Hopalı Teoman Coşkun Dudak, senin gibi adamlar yüzünden bu kadar pisliğe bulaşmasına rağmen Devlet ayakta.
Murat Sabuncu: Memur Teoman..iyi ki varsin...varligin bu ulkenin gelecegi icin en buyuk umut
Sertaç Aktan: Bu Teoman var ya.. Bu adama ne nişanı taksanız ne ödülü verseniz yetmez.. Böyle örneklere ihtiyacı var bu memleketin.. İnanılmaz bir şey..
Barış: Memur Teoman’ın askerleriyiz.
Emine Çakır: Ve derken bir Teoman çıkar.. Oyun bozulur.

Yorumlar