Memur-Sen'den Suriye’ye yardım toplantısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Suriye’de yaşayan insanların ne durumda oldukları hakkında açıklama yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Memur-Sen'den Suriye’ye yardım toplantısı

Memur Sendikaları Konfederasyonu (Memur-Sen) Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Suriye’de yaşayan insanların ne durumda oldukları hakkında açıklama yaptı. Ahmet Gündoğdu, "150 bin kişi hayatını kaybetti, 6 milyon 500 bin kişi ülkesini terk etti. Ölenlerden 71 bini masum sivilden, 7 bin 626’sı çocuk, 5 bin 70’i kadın." dedi.

    Memur-Sen binasında Suriye halkı için düzenlenen ‘Sana İhtiyacım Var’ kampanyası basın toplantısı yapıldı. Toplantıya Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, İHH Ankara Şube Başkanı Mustafa Sinan ve davetliler katıldı.

    Esed güçleri tarafından atılan bombalarından canlarını kurtarmak için kaçan Suriyelilerin sayısı gün geçtikçe arttığına değinen Gündoğdu, ‘’Bölgede yaşayan, hayatlarını yardımlarla ancak devam ettirebilen Suriyelilerin büyük kısmı evlerini terk etmemek için direnirken evlerine varil bombaları isabet eden Suriyelilerin kamplara sığınmaktan başka çaresi kalmıyor.’’ şeklinde konuştu.

    Her geçen gün insani dramın daha da arttığını söyleyen Gündoğdu, ‘’Çoğu kadın ve çocuk olmak üzere yaklaşık 150 bin kişinin hayatını kaybetti, 6 milyon 500 bin kişi ülkesini terk etti. Ölenlerden 71 bini masum sivilden, 7 bin 626’sı çocuk, 5 bin 70’i kadın. Yarın neye ulaşacağını kestirmek zor.’’ değerlendirmesini yaptı.

    "BİZİ İNSAN OLARAK GÖRMÜYORSANIZ, BARİ HAYVAN OLARAK GÖRÜN"

    Suriye’de din adamlarının yaşanan sıkıntıdan dolayı yiyecek bulamayan yoksullara eşek, köpek ve kedi eti yeme fetvasını verildiğini ifade eden Gündoğdu, "Esed rejim güçleri tarafından kuşatılan Şam-Byt Sahım köyünde yaşayan bir kadının feryadı ise halen yankılanıyor. Batı’dan umudunu kesen Suriyeli kadının bu sefer insani örgütlere seslenmek yerine hayvan hakları örgütlerine seslenerek 'bizi insan olarak görmüyorsanız, bari hayvan olarak görün.' feryatlarını duymazdan gelemeyiz." şeklinde konuştu

    YARDIMLAR 600 BİN TL OLDU

    Yapılan yardımların her geçen gün arttığını söyleyen Gündoğdu, "Samsun, Batman, Sivas, Siirt, Erzincan, Zonguldak ve Karabük’ten gelen yardımlarla birlikte, nakit olarak 600 bine çıkarttık. Umuyorum ki bu yardımlar kısa sürede trilyonları aşacak. Suriyeli çocuklara cansuyu, ekmek, aş olacak.’’ dedi.

    Yeniden sorumluluğun başlangıcı olduğunu söyleyen Gündoğdu, "Dünyanın hiçbir yerinde zulüm, katliam, olmasın felaket olmasın. Biz yardım kampanyası düzenlemek zorunda kalmayalım.’’ diye konuştu. CİHAN

Yorumlar