Memorial Antalya Hastanesi kalp sağlığı okulu açıyor

Memorial Antalya Hastanesi, 7-13 Nisan Dünya Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında, kalp hastalıklarıyla ilgili bilgilendirme için halka açık ücretsiz kalp sağlığı okulu düzenliyor.

Google Haberlere Abone ol
Memorial Antalya Hastanesi kalp sağlığı okulu açıyor

Memorial Antalya Hastanesi, 7-13 Nisan Dünya Kalp Haftası etkinlikleri kapsamında, kalp hastalıklarıyla ilgili bilgilendirme için halka açık ücretsiz kalp sağlığı okulu düzenliyor. Hastanenin konferans salonunda gerçekleşecek organizasyon, 12 ve 19 Nisan Cumartesi günleri iki gün saat 14.00'te gerçekleşecek. Etkinliğe katılmak isteyenlerin kayıt yaptırması gerekiyor.

Memorial Antalya Hastanesi'nden yapılan açıklamaya göre, kalp hastalıkları, dünyada ölüm nedenleri arasında birinci sırada yer alıyor. Türkiye'de ise yılda yaklaşık 200 bin kişi kalp rahatsızlıkları nedeniyle hayatını kaybediyor. Memorial Antalya Hastanesi, insan yaşamı süresince yaklaşık 2,5 milyar kez hiç durmadan çalışan kalbin, sağlıklı bir şekilde atmaya devam etmesi için halka açık ve ücretsiz kalp sağlığı okulu düzenliyor. Organizasyonda, kalp sağlığı konusunda bilinmeyenler aydınlatılacak, akıllara takılan sorular cevaplandırılacak.

Memorial Antalya Hastanesi Kardiyoloji ve Kalp ve Damar Cerrahisi Bölümü doktorlarının konuşmacı olarak katılacağı 'Memorial Kalp Sağlığı Okulu' kapsamında, 12 Nisan Cumartesi günü kalp ve damar hastalıkları ile kalp krizi; girişimsel kardiyolojide ileri tedaviler, by pass ameliyatları hakkında bilgi verilecek. 19 Nisan Cumartesi günü de kalp kapak hastalıkları ve tedavisi, kalp kapak ameliyatları ve küçük kesiyle kalp ameliyatları anlatılacak. Kalp sağlığı okulu, kalp yogası dersi ile sonlandırılacak.

Memorial Kalp Sağlığı Okulu'na konuşmacı olarak katılacak doktorlar şöyle: Kardiyoloji Uzmanı Dr. Hüseyin Onur Şahin, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Nuri Cömert, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Mustafa Kar, Kardiyoloji Uzmanı Dr. Gürhan Günay, Kalp ve Damar Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Tamer Bakalım ve Fizyoterapi Uzmanı Menekşe Cengiz.
CİHAN

Yorumlar