"Meme kanserinde en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir"

Samsun Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, "Meme kanserinde en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir.

Google Haberlere Abone ol
"Meme kanserinde en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir"

Samsun Kadın Sağlığı Eğitim Projesi kapsamında Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy, "Meme kanserinde en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir." diyerek kadınlara erken teşhis konusunda hassas olmalarını istedi.

Kadın Sağlığı Eğitim Projesi koordinatörü Hülya Aksoy, Bafralı ve bölge kadınlarını meme kanseri konusunda aydınlattı. İlk olarak Özel MediBafra Hastanesi İşletme Müdürü Şafak Aygül konuştu. Aygül, "Meme kanseri akciğer kanserinden sonra dünyada görülme sıklığı en yüksek olan kanser türüdür. Meme kanserine en iyi koruyucu yöntem ise erken teşhistir. Biz Özel MediBafra Hastanesi olarak Kadın Sağlığı Projeleri kapsamında birçok kadınımıza meme kanseri konusunda eğitimler verdik. Bizzat uzman hekimlerimiz tarafından meme muayeneleri yaptırdık." diye konuştu.

Bafra Kaymakamı Ali Katırcı ise Bafra ve bölgesinde bulunan 47 bin kadından 40 binine ulaşıldığını dile getirdi. "Bunlara meme kanseri ve korunması yollarında uyarıcı broşürler ve bilgiler sunuldu. Meme kanseri ve diğer kanserle ilgili çalışmalarımız son sürat sürüyor." diyen Kaymakam Katırcı, kadınları her fırsatta bilgilendirdiklerinin altını çizdi.

AKSOY: PROJEMİZE HER KESİMDEN DESTEK GELDİ

Samsun Valisi Hüseyin Aksoy’un eşi Hülya Aksoy ise sunumunda Kadın Sağlığı Eğitim Projesi’ni başlattıkları günden itibaren projeye her kesimden büyük bir destek verildiğini ifade etti. Aksoy, "Biz kadınlar bu konuyu biliyoruz ama uygulamada bazı eksikliklerimiz var. Kendi kendine meme muayenesi çok güncel bir konu. Bu konu her yerde konuşuluyor, hepimiz biliyoruz. Ama her yerde konuşuluyor olmasına rağmen çoğumuz bunu yapmıyoruz." diye konuştu.

Ardından İl Sağlık Müdürlüğü Şube Müdürü Dr. Dilek Başar, Bafra, 19 Mayıs, Yakakent ve Alaçamlı kadınlara meme kanserinden korunma yolları ile ilgili geniş bir sunum yaptı. CİHAN

Yorumlar