Memduh Oğuz: Bu insanlardan hiçbir kanunsuz talep almadım

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ISİAD) düzenlediği iftarda konuşan Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, çalıştığı dönemde bu insanlardan ve kurumlarından hiçbir kanunsuz talep almadığını dile getirdi. Vali Oğuz, bu insanların...

Google Haberlere Abone ol
Memduh Oğuz: Bu insanlardan hiçbir kanunsuz talep almadım

Isparta Sanayici ve İşadamları Derneği'nin (ISİAD) düzenlediği iftarda konuşan Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, çalıştığı dönemde bu insanlardan ve kurumlarından hiçbir kanunsuz talep almadığını dile getirdi. Vali Oğuz, bu insanların haksızlığın karşısında, Hakk'ın yanında olduğunu savundu.

ISİAD, Altınbaşak Yemekhanesi'nde Isparta protokolüne bir iftar yemeği düzenledi. Programa Isparta eski Valisi Memduh Oğuz'un yanı sıra Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın, Isparta Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şükrü Başdeğirmen ve ISİAD yönetim kurulu ve üyeleri de katıldı.

İftar yemeğinin ardından bir konuşma yapan Isparta eski Valisi Memduh Oğuz, ISİAD'ın Isparta'nın gelişmesine ve kalkınmasına önemli katkılarda bulunduğunu belirtti. Kendi valiliği döneminde de 3 sene çok yakın iş birliği yaptıklarını ifade eden Oğuz, "Burada çok gayretli ve değerli arkadaşlarım var. Bunlardan hiç kanunsuz bir taleple karşı karşıya kalmadım. Hak olmayan hiç bir şeyin peşine düştüklerini görmedim. Haksızlığın karşısında Hakkın yanında, gelişmenin, çağdaşlığın, medeniyetin yanında gayretleri oldu." şeklinde konuştu.

OĞUZ SÖZLERİNE DUA İLE DEVAM ETTİ

'Rabbimiz, bizi hidayete erdirdikten sonra kalplerimizi kaydırma ve katından bize bir rahmet bağışla. Şüphesiz, bağışı en çok olan Sensin Sen.' diyerek Ali İmran Suresi'nden 8. ayetini dua olarak okuyan Memduh Oğuz, "Müslümanım demek kolay ama Müslüman olduktan sonra da insanın ayağının kayması muhtemeldir. Çünkü biliyoruz ki O'nun indinden bize rahmet gelmezse ayağımız her an kayabilir." ifadelerini kullandı. Bu ayetten hemen bir sonraki 'Rabbimiz, kendisinde şüphe olmayan bir günde insanları gerçekten Sen toplayacaksın. Doğrusu Allah, vaadinden cayıp dönmez.' ayetini de hatırlatan Oğuz, sözlerini şöyle tamamladı: "Biz bugün ISİAD'ın bir iftarında sırf Allah rızası için akşama kadar aç kalan insanlar, bir kardeşler olarak bir araya geldik. Çünkü bizim kardeşliğimiz Allah tarafından emredilmiştir. Ve Cenab-ı Allah İnşallah, 'kendisinden şüphe olmayan o günde' de yüzleri safir olan bu insanlarla, bizleri bir araya getirsin."

Belediye Başkanı Yusuf Ziya Günaydın da ISİAD'ı düzenlediği bu geleneksel iftar programından dolayı tebrik etti. Günaydın, bu tarz iftar programlarının İslamiyet ve Türk topluma adına güzel olduğunu ve gerekli olduğunu açıkladı.

ISİAD Başkanı Özcan Pınarcı, M. Fethullah Gülen Hocaefendi'nin Ramazan Ayı ile ilgili 'İsteyen Ramazanda dahi kinle-nefretle oturup kalksın, isteyen iman ve İslâm gerçeği karşısında bulantılar yaşasın, isteyen ışığa lânetler yağdırsın, isteyen sevgiye, diyaloğa, hoşgörüye savaş ilan etsin, Ramazan bütün ışığı ve bütün büyüsüyle bize kendi sesinden, millî törelerimizi, mânevî zenginliklerimizi duyurmakta; duyurup aç gönüllerimizi en bereketli semavî sofralarla doyurmakta, en karanlık ruhlara karşı dahi hep açık durmakta ve gölgesiyle kinlerimizi, nefretlerimizi eriterek ruhlarımızı uhrevî esintilerle serinletmeye devam etmektedir.' sözlerini hatırlattı.

Pınarcı, geleneksel hale gelen ve bir köy iftarı ile başlayan Ramazan Ayı iftarlarını devam ettireceklerini dile getirdi. CİHAN

Yorumlar