Melis’e beklenen ilik nakli yapıldı (2)

İzmir'de yaşayan ve sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a, beklenen ilik nakli dün saat 23.

Google Haberlere Abone ol
Melis’e beklenen ilik nakli yapıldı (2)

İzmir'de yaşayan ve sağlığına kavuşması için Türkiye’nin seferber olduğu 8 yaşındaki lösemi hastası Melis Akbaş'a, beklenen ilik nakli dün saat 23.00 sıralarında yapıldı. Yaklaşık 1 saat 10 dakika süren ilik naklinin ardından yeni bir hayata adım atan Melis'in, odasında dinlendiği ve durumunun iyi olduğu belirtildi. Ameliyatı yapan doktorların, sağlığına kavuşması yönünde umutlarının fazla olduğunu söylediği öğrenildi. Naklin ardından kızının sağlık durumu hakkında bilgi veren Bahadır Akbaş, “Melis'in genel durumu, sağlığı çok iyi. Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş." dedi.

Sevil ile Bahadır Akbaş çiftinin küçük kızları Melis Akbaş'a, 4,5 yaşındayken lösemi teşhisi koyulmuştu. Yaklaşık 2,5 yıl süren tedavinin ardından 20 gün sonra tekrar kansere yakalandığı anlaşıldı. Tedavisine Ege Üniversitesi (EÜ) Tıp Fakültesi Hastanesi’nde devam edilen Melis için uygun iliğin bulunması için Türkiye seferber oldu. Almanya’dan gelen ilk haber önce sevince, daha sonra hüzne yol açtı. Ardından yurt çapında binlerce kişi, uygun iliğin bulunması için kan verdi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, uygun iliğe sahip donörün ikinci kez Almanya'da bulunduğunu açıkladı. Melis'e nakledilecek ilik, dün saat 22.00 sıralarında kuryeler tarafından İzmir'e getirildi. EÜ Tülay Aktaş Onkoloji ve Kemik İliği Hastanesi'ne ulaşmasının ardından Melis, saat 23.00 sıralarında ameliyata alındı ve ilik başarıyla nakledildi. Annesi Sevil Akbaş’ın başından bir an olsun ayrılmadığı Melis, bugün sabah saatlerinde gözlerini açtı. Sevinçli olduğu öğrenilen Melis’in odasında dinlenmeye devam ettiği, üç haftalık sürecin ardından iliğin uyum sağlayıp sağlamadığının belli olacağı kaydedildi.

Hastane bahçesinde bekleyişini sürdüren ve mutluluğu gözlerinden okunan baba Akbaş, "Çok mutluyum, nakil başarıyla yapıldı. Şu an Melis’in genel durumu, sağlığı çok iyi. Destek tedavisi yapılıyor. Önümüzde üç haftalık bir sürecimiz var. Bunun sonucunda iliğin uyum sağlayıp sağlamayacağı belli olacak. Naklin ardından gözlerini açtığında oldukça sevinçliymiş. Kahvaltısını da yapmış. Doktorlar, Almanya’dan gelen ürünün çok kaliteli olduğunu söylediler. İnşallah Melis bunu başaracak. En kısa zamanda inşallah sağlığına kavuşur ve yuvasına döner.” diye konuştu.

İKİ BAKANDAN GEÇMİŞ OLSUN TELEFONU

Bahadır Akbaş, ameliyatın ardından Bakan Müezzinoğlu ile Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'ın, telefon ederek geçmiş olsun dileğinde bulunduğunu söyledi. Yaşadıkları uzun ve zor süreçte kendilerine destek verenlere teşekkür ederek, "İnşallah kemik iliği bekleyen çocuklarımıza da beklenen ilik bulunur ve sağlıklarına kavuşurlar." dedi. CİHAN

Yorumlar