Melikşahlı öğrencilerinden eğlenceli maket araç yarışı

Melikşah Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri, hocalarının verdiği ödev doğrultusunda tasarladıkları maket araçları yarıştırdı.    Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi fuaye alanında düzenlenen...

Google Haberlere Abone ol
Melikşahlı öğrencilerinden eğlenceli maket araç yarışı

Melikşah Üniversitesi Makine Mühendisliği öğrencileri, hocalarının verdiği ödev doğrultusunda tasarladıkları maket araçları yarıştırdı.

    Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi fuaye alanında düzenlenen ve diğer öğrencilerin de ilgiyle izlediği eğlenceli yarışta öğrenciler ağırlığı 2 kiloyu geçmeyen ve tekerlerle herhangi bir güç bağlantısının bulunmadığı maket araçlarını zamana karşı yarıştırdı. Yarışın en hızlısı ve en çok ilgi çeken araç torpil ateşlemesiyle hareket eden araç olurken, pistin en yavaşı ise eş kutuplara sahip mıknatıslarla itilen araç oldu. 3 Afrikalı öğrencinin yaptığı ve balonların hava kaçırmasıyla hareket eden maket araç da diğer öğrencilerin oldukça ilgisini çekti.

    Makine Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Halidun Keleştemur da öğrencilerin yaptıkları maketleri inceleyerek yaptıkları hataları ve düzeltilmesi gereken yerleri öğrencilere anlattı.

CİHAN

Yorumlar