Melikşahlı öğrencilerden geleceğin teknolojileri sergisi

Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak yaptıkları projeler sergilendi. Melikşah Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirilen sergide öğrenciler endüstri,...

Google Haberlere Abone ol
Melikşahlı öğrencilerden geleceğin teknolojileri sergisi

Melikşah Üniversitesi Mühendislik Fakültesi son sınıf öğrencilerinin bitirme projesi olarak yaptıkları projeler sergilendi.

Melikşah Üniversitesi Mühendislik-Mimarlık Fakültesi fuaye alanında gerçekleştirilen sergide öğrenciler endüstri, toplumsal ve eğitim alanlarında yaptıkları projelerle adeta geleceğe ışık tuttular. gökhan Zidanlı, Mahmut Yiğit ve Zeki Ünlü isimli öğrencilerin yaptıkları projeler endüstri alanında insan gücüne duyulan ihtiyacı oldukça azaltacağa benziyor. Öğrenciler projelerinde mevcut sistemde kullanılan bant sisteminde metal ve metal olmayan cisim ayrımı yaparak endüstri alanında hem zaman kaybını önlüyor hem de insan gücüne olan ihtiyacı azaltıyor.

Görme engelli vatandaşlar için bir gözlük tasarlayan Mehmet Taha Meral isimli öğrenci projesi sayesinde gözlükten çekilecek fotoğrafla görme engelli vatandaşların kitap, dergi ve fatura okumalarını kolaylaştırırken, aynı zamanda görme engellilerin en büyük sorunlarından biri adres bulmalarını da kolaylaştıracak.

TÜRKÇE YAZILIM VE PROGRAMLAMA DİLİ

Bilgisayar Mühendisliği son sınıf öğrencisi Zeki Şahbaz isimli öğrenci geliştirdiği Türkçe yazılım ve programlama dili sayesinde, öğrencilerin küçük yaşlardan itibaren bilgisayarda yazılım ve programlamayı öğrenmeleri sağlanacak.

BU PROJEYLE YAYALARA OLAN SAYGI ARTACAK

Sanayi odaklı Bitirme Projeleri Yarışması TÜBİTAK finalisti olan ve yayalara olan saygıyı artırmak amacıyla Eren Velibaşa ve Harun Esen isimli öğrencilerin gerçekleştirdiği projede ise kameralar aracıyla önceden belirlenmiş yaya yollarını ihlal eden araçların plaka tespiti yapılarak, yayalara duyulan saygının artırılması planlanıyor.

CİHAN

Yorumlar