'Melikgazi sanayi ve ticaretin merkezi konumunda'

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Mimarsinin Organize Sanayi Bölgesi, Orta Sanayi, Ağaç İşleri Bölgesi, Metal İşleri Sanayi Bölgesi ve Boğazköprü Demiryolu Lojistik Merkezi ile.

Google Haberlere Abone ol
'Melikgazi sanayi ve ticaretin merkezi konumunda'

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi, Kayseri Serbest Bölgesi, Mimarsinin Organize Sanayi Bölgesi, Orta Sanayi, Ağaç İşleri Bölgesi, Metal İşleri Sanayi Bölgesi ve Boğazköprü Demiryolu Lojistik Merkezi ile Melikgazi üretim, sanayi ve ticaretin merkezi konumunda olduğunu bildirdi.

Planlı bir şekilde büyüyen ve gelişen ilçenin İpekyolu üzerinde yer alması ve bölge şehir konumunda bulunmasından dolayı sanayi, yatırım alanları ile gelişime ve yatırımcılara açık bir merkez olduğu ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, sanayi ve üretim merkezlerinde yatırım yapmak isteyen müteşebbisler için rehber haritası hazırlanacağını belirtti. Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi; “Kayseri ilimiz bir sanayi ve üretim merkezidir. Anadolunun merkezinde girişimci ruhları ile adeta anadolu topraklarını birer üretim ve sanayi tarlalarına dönüştürmüşlerdir. İpek yolu üzerinde bölge şehir olan Kayseri ilimiz mobilya, gıda, metal eşya, ev tekstili, yatak ve giyim üretimleri ile ülke ekonomisine büyük katkı sağlamaktadır. Bir bütün olarak büyüyen Kayseri aynı zamanda sağlık, kış sporları, doğa sporları, açık alan arkeolojik müzelerin merkezi konumuna gelmiştir. Tüm bu veriler ve ışında Melikgazi ilçesinde yatırım yapmak isteyen girişimciler için var olan sektörleri ile ihtiyaç duyulan veya yapılabilinecek sanayi yatırımları hakkında bilgiler veren bir yatırımcı ve işyeri rehberi çıkarılacaktır. Örnek olarak Kayseri Serbest Bölgesindeki büyük yatırım arsaları, bunların fiyatları, belediye destekleri, şu anda hazır bekleyen otomobil, havacılık, traktör gibi sektörlere açık alanlar hakkında bilgiler verilecektir. Bu çalışma ile hem girişimcilere yön ve destek verirken hem de bölgemizdeki istihdama katkı sağlayacağız.”
CİHAN

Yorumlar