Melikgazi kentsel dönüşümü 20 yıldır uyguluyor

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde Kayseri’de Melikgazi Belediye Sosyal Konutları anlatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi kentsel dönüşümü 20 yıldır uyguluyor

Kayseri Kadir Has Kongre Merkezi'nde düzenlenen 'Her Yönüyle Kentsel Dönüşüm Zirvesi’nde Kayseri’de Melikgazi Belediye Sosyal Konutları anlatıldı. Zirvenin birinci oturumunda Melikgazi Belediye Başkan Memduh Büyükkılıç, belediye olarak 20 yıldır kentsel dönüşüm uyguladıklarını ifade etti.

Kayseri'nin kentsel dönüşümü 20 yıl önce başlatmış olduğunu ve başarı ile uygulanan projeler arasında örnek ve referans gösterildiğini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, şunları anlattı: “Melikgazi ilçesinde bazı unsurlar yoktur. Bunlar gecekondu evleri, at arabası, el arabası gibi modern şehircilikte yer almayan unsurlardır. 1995 yılından beri ilçemizde gecekondu yapılmamaktadır. Yapılanlar ise bizim sosyal konut projelerimiz yani kentsel dönüşüm çalışmamız ile ev sahiplerince bizzat yıkılmaktadır. Gecekondu semtleri olan Gültepe, Yıldırımbeyazıt, Köşk, Keykubat, Osman Kavuncu mahalleleri bugün bizim projelerimizin başarısı sonucu çok katlı binaların yer aldığı her türlü ortak sosyal donatım ve tesisleri bulunan, çocuk oyun parkları ve yeşil alanları ile prestij semtleri olmuşlardır.”

Modern, sağlıklı ve her türlü altyapısı, sosyal tesisleri ile Kayseri ve Kayserililerin bu mekânları hak ettiğini ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, belediyelerin asli görevleri arasında sağlıklı, altyapısı olan ve çevresi ile uyumlu mahalleler oluşturmak olduğunu söyledi.

Büyükkılıç, Melikgazi Belediyesi olarak kentsel dönüşüm için toplam 2 bin 890 daire inşa ettiklerini, bununla yetinmeyip Bel-Sin Kooperatifi'nden 100, TOKİ’den 268 daire satın alarak hak sahiplerine verdiklerini kaydetti. Başkan, Kentsel Dönüşüm sürecinde Kayseri’nin büyük potansiyelinin bulunduğunu ve yapılması gereken çalışmaları belediyelerin büyük bir özveri ile yerine getirdiğini sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar