Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nden yıl sonu sergisi

Kayseri Melikgazi Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergi hakkında bilgi veren Giyim Öğretmeni Sema Şahin, açılan karma sergide ev hanımlarının yaklaşık 1 yıllık emeklerinin bir araya getirilerek halkın beğenisine...

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nden yıl sonu sergisi

Kayseri Melikgazi Halk Eğitim Merkezi tarafından yıl sonu sergisi açıldı. Sergi hakkında bilgi veren Giyim Öğretmeni Sema Şahin, açılan karma sergide ev hanımlarının yaklaşık 1 yıllık emeklerinin bir araya getirilerek halkın beğenisine sunulduğunu söyledi.

Melikgazi Halk Eğitim Merkezi Giyim Öğretmeni Sema Şahin, daha çok ev tekstili ürünlerden oluşan karma sergide; el sanatları, nakış işlemeler ve keçelerden oluşan yaklaşık 500 çalışmanın yer aldığını kaydetti.

Halk Eğitim Merkezleri'nde ev tekstili kurslarının son yıllarda daha fazla ilgi gördüğüne değinen Şahin, “Melikgazi Halk Eğitim Merkezi’nde giyim dışında ev tekstili kurslarına da giriyorum. Kültür Müdürlüğümüzün Sergi Salonu’nda Melikgazi Halk Eğitim Merkezinin yıl sonu sergisini açmış bulunuyoruz. Bu sergi mahalle ve merkez kurslarımızdaki ortak öğretmen ve öğrencilerimizin birlikte hazırladıkları bir sergi özelliğini taşıyor. Halkımızın beğenisini sunduk, inşallah beğenirler. Yıl sonu sergisinde sergilediğimiz ürünler daha çok ev tekstili ürünlerinden oluşuyor. Satış amaçlı ürünlerimiz bulunuyor olsa da asıl gayemiz ürünlerin sergilenmesini sağlamaktır. Melikgazi Halk Eğitim Merkezi olarak, meslek edinmek isteyen ev hanımlarımıza biraz olsun meslek edindirmek, overlok makinelerinin kullanılmasını öğretmek ve beceri kazanmalarını sağlamaktır. Çalışmalarımızla evlerimizde sandıklarda atıl olmuş ürünleri güncelleştirip kullanıma hazır hale getiriyoruz. Bu ürünleri yapmayı iyice öğrenenler hanımlarımız çevresindeki insanlara siparişle de çalışabiliyorlar, hem de evlerine katkı sağlıyorlar” diye konuştu.

Kayseri İl Kültür Müdürlüğü Sergi Salonu’nda geniş bir protokolün katılımı ile açıldı.

CİHAN

Yorumlar