Melikgazi Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde halk ve çevre sağlığı için çalışmaların bütün hızı ile devam ettiğini bildirdi.İlkbahar döneminde haşare ile mücadele çalışmalarını...

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Belediyesi, ilaçlama çalışmalarına devam ediyor

Kayseri Melikgazi Belediye Başkanı Başkan Memduh Büyükkılıç, ilçe sınırları içerisinde halk ve çevre sağlığı için çalışmaların bütün hızı ile devam ettiğini bildirdi.

İlkbahar döneminde haşare ile mücadele çalışmalarını başlattıklarını ve bir telefon ile ekiplerin ilaçlama yaptıklarını hatırlatan Başkan Memduh Büyükkılıç, yine ilçe sınırları içerisinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlara ait binalarda talep edildiği takdirde ilaçlama çalışmasını yerine getirdiklerini belirtti. İlçe sınırları içerisinde yer alan kanalizasyon kanalları, mazgal ve logar çukurları ile yağmursuyu tahliye kanallarında dezenfekte ve ilaçlama çalışması gerçekleştirdiklerini belirten Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi İlçesinin yerleşim alanı büyümekte ve bu fiziki büyümeye paralel olarak nüfusu artmaktadır. İlçe sınırları içerisinde 81 mahallemiz bulunmaktadır. Geniş bir alanda daha etkin ve verimli bir hizmet için teknolojinin her türlü yeniliklerini ve araçlarını kullanıyoruz. Araç üstü monteli ilaçlama ile şehrimizde yer alan kanal ve mazgal gibi hava ile teması sağlayan atık su alanlarında ilaçlama çalışması yapıyoruz. Bu alanlara ilaç serpiyoruz ve dezenfekte ediyoruz. Özellikle yaz aylarında koku ve bulaşıcı hastalıkları önlemek için yoğun bir çalışma içerisindeyiz. İlaçlama makinesi ile yol kenarlarında, park ve bahçelerdeki ağaçlar etkili bir şekilde ilaçlanmaktadır. İlaçlama ile yaprak biti, ağaç sineği, örümcek ve kemirici böcekler imha edilmektedir. Dolayısı ile çevre sağlığı korunmaktadır."

Başkan Memduh Büyükkılıç, okulların kapanması ile ilçe sınırları içerisinde tüm okulların ilaçlanacağını ve binalarında ilaçlama yaptırmak isteyenlerin Alo ilaçlama hattı: 207 21 83 numarayı arayabileceklerini sözlerine ekledi.

CİHAN

Yorumlar