Melikgazi Belediyesi, hizmet araçlarını artırıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin bir ucundan bir ucuna 65 kilometre bir uzunluk teşkil ettiğini bu kadar geniş arazi üzerinde 400'den fazla park, bahçe ile orta refüj ve kavşaklardaki sulama ve elektrik tesisatların bakım ve onarımın.

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Belediyesi, hizmet araçlarını artırıyor

Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, şehrin bir ucundan bir ucuna 65 kilometre bir uzunluk teşkil ettiğini bu kadar geniş arazi üzerinde 400'den fazla park, bahçe ile orta refüj ve kavşaklardaki sulama ve elektrik tesisatların bakım ve onarımın önemli olduğunu söyledi.

Melikgazi Belediyesi olarak kiralık hizmet aracı uygulamasından vazgeçtiklerini bu neden ile 2014 yılı içerisinde 36 araç alımı için ihale yaptıklarını ifade eden Başkan Memduh Büyükkılıç, ihalesi yapılan araçlardan 16’sının geçen hafta hizmete sunulduğunu, 4 ‘nün ise bugün hizmete sunulacağını geriye kalan 16 aracın ise önümüzdeki günlerde teslim alınacağını belirtti.

İlçe sınırları içerisinde sadece belediye bakım ve onarımında olan 430 park bulunduğunu 1 milyon 260 bin m2 yeşil alanın sulama, bakım, aydınlatma, kamera ile izlenme, otomatik suluma gibi çalışmaların belediyece yapıldığını kaydeden Başkan Memduh Büyükkılıç, konu ile ilgili olarak şunları söyledi: "Melikgazi Belediyesi olarak ilçemizin doğu ile batı arası kuş bakışı 65 km hizmet alanında ise yol uzunluğu oldukça fazladır. Bu kadar geniş alana yayılmış olan bir yerleşim alanında etkin ve verimli hizmet sunulabilmesi gerekmektedir. Bunun için öncelikle yerinde hizmet alanları ile seri ve hızlı bir şekilde sunulması içinde araç gereç parkının yeterli olması gerekmektedir. Belediye olarak bu anlayış ile park bahçe biriminde kullanılmak üzere 3 adet kapalı, 1 açık kasalı kamyonet alınmıştır. Bu araçların üçü su tesisatı, biri elektrik tesisatı ekibine tahsis edilmiştir. Park bahçelerde otomatik sulama, dalgıç motor, sulama tesisatı, havuzlar gibi hizmet alanları mevcuttur. Parklardaki iç ve dış mekan aydınlatma, sensörlü aydınlatma, kameralı denetim, fıskiyeli havuzlar gibi hizmet alanlarındaki elektrik çalışmaları olmaktadır. Bu iki ayrı ekip için 4 araç alınarak tahsis edilmiştir. Bunlar seyyar bakım ve onarım aracı olarak hizmet verecektir."
CİHAN

Yorumlar