Melikgazi Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Kayseri Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2014 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 12’i ek olmak üzere toplam 30 gündem maddesi görüşüldü. Melikgazi Belediye Meclisi...

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Belediyesi haziran ayı meclis toplantısı yapıldı

Kayseri Melikgazi Belediye Meclisi 5393 sayılı belediye kanununun 20. maddesine istinaden 2014 yılı Haziran ayı Meclis Toplantısını yaptı. Meclis gündeminde 12’i ek olmak üzere toplam 30 gündem maddesi görüşüldü.

Melikgazi Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısında yer alan maddeler tek tek görüşülerek karara bağlandı.17 madde oylanırken, 13 gündem maddesi ilgili komisyonlara havale edildi

Meclis gündem maddelerinin genelde imar olduğunu çünkü planlı ve sağlıklı bir şehirleşmenin temelinde imar planlarının uygulanmasının yer aldığını belirten Başkan Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç, şunları söyledi; “Melikgazi Belediyesi olarak eğitime, sağlık hizmetine ve spor tesisleri ile tarihi mekân ve arkeolojik alanlara büyük önem veriyoruz. Bu manada okulların ihtiyaçlarının karşılanması, sağlık merkezlerine yer tahsisi, kesintisiz enerji için trafo merkezi gibi yatırımlara yönelik kararlar alındı. Gürpınar Bölgesinde Pınar ve Yeşil Mahallelerine sulama amaçlı kanalların yapılmasına ilişkin karar alındı. Kadastro çalışmalarında muhtarlıklarca belirlenecek bilirkişilerin tespiti için karar alındı. En önemlisi çok büyük ve çok amaçlı parkların yapılabilmesi için yıllara sair ihale imkânı sağlandı. Bundan böyle 20 ve 30 bin m2 parklar inşa ederek, adeta şehir parkları oluşturacağız. Osmanlı Mahallesindeki Lise binasına spor salonu yapılmasına dair karar alındı. Meclisimizce alınan bu kararlar ile ilçemiz her geçen gün büyüyor ve gelişiyor.”

Başkan Memduh Büyükkılıç, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak yaşanabilir ve modern bir Melikgazi için Meclis üyeleri ile uyum içerisinde çalıştıklarını söyledi.

CİHAN

Yorumlar