Melikgazi Belediyesi gilaburu üreticisini destekleyecek

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gilaburu üreticilerine destek olmak amacıyla yeni bir proje başlattıklarını söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Melikgazi Belediyesi gilaburu üreticisini destekleyecek

Kayseri'nin Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, gilaburu üreticilerine destek olmak amacıyla yeni bir proje başlattıklarını söyledi. Hem mahalli bir ürün olan gilaburunun sahiplenilmesi hem de üreticinin desteklenmesini amaçladıklarını kaydetti.

Hisarcık, Kıranardı, Gesi ve Gürpınar gibi bölgelerde yetiştirilen gilaburunun, Melikgazi Belediyesi'nce geliştirme, yetiştirme, depolama ve satış aşamaları olarak değerlendirileceğini belirten Başkan Büyükkılıç, tıbbi faydaları anlatmakla bitmeyen bu ürünü özel bir statüde değerlendirilmek üzere proje hazırladıklarını söyledi. Gilaburu üretiminin, yöre ekonomisi için çok büyük bir öneme sahip olduğunu ifade eden Büyükkılıç, “Ancak bu derece önemli bir gelir kaynağı, arz fazlalığı ve ürün depolama sıkıntısı sonucu üreticiye hakettiğini kazandıramıyor. Kısa bir sürede elden çıkarması gerekiyor, çünkü depolama ve saklamada zorluk olmaktadır. Gilaburunun salamur şeklinde saklanması, depolanması gerekmektedir. Diğer şartlarda gıda olarak bozulmakta ve ürün olarak gerekli mineral ve vitaminleri yok olmaktadır. Biz de bu yöre halkının bütün sıkıntılarını gidermek için çalışma başlattık. Belediye olarak, ne yaparsak üreticimiz daha fazla kazanır düşüncesiyle harekete geçtik. Şu anda soğuk hava deposu, gilaburu özel pazaryeri, semt pazarlarında yöresel gıda satış reyonları gibi projeler üzerinde çalışılmaktadır.” dedi. Projenin hayata geçirilmesiyle üreticinin ürün depolama ve satış sıkıntısının sona ereceğini kaydeden Memduh Büyükkılıç, her mevsim pazarlama imkanı olacağını, üreticilerin arzın düşük olduğu dönemlerde daha iyi fiyata gilaburu satabileceğni sözlerine ekledi. CİHAN

Yorumlar