Mektup Yazma Yarışması, Türkiye birincisi Akhisar’dan çıktı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde PTT Genel Müdürlüğü ve Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen '43. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması' için 'Müziğin yaşama nasıl dokunduğunu tanımlayan bir...

Google Haberlere Abone ol
Mektup Yazma Yarışması, Türkiye birincisi Akhisar’dan çıktı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde PTT Genel Müdürlüğü ve Dünya Posta Birliği (UPU) tarafından uluslararası düzeyde düzenlenen '43. Uluslararası Gençler İçin Mektup Yazma Yarışması' için 'Müziğin yaşama nasıl dokunduğunu tanımlayan bir mektup yaz' konulu mektup yazma yarışmasında Türkiye birincisi olan Didehan Ak’a düzenlenen törenle ödül verildi.

Dünya Posta Birliği tarafından uluslararası düzeyde 43.sü düzenlenen mektup yazma yarışmasında, Türkiye birincisi Akhisar Özel Eminbey Koleji 8.sınıf öğrencisi Didehan Ak oldu.

Eminbey Koleji'nde düzenlenen ödül törenine, İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy, PTT Manisa İl Başmüdürü Şerif Kaçmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman Mermer, PTT Akhisar İlçe Müdürü Recep Şengeldi, PTT Manisa İşletme Teknik İşler Müdürü İlhan Vatansever, Mali Birimler Müdürü Aziz Ünlükaya, öğrenciler ve aileleri katıldı.

Özel Eminbey koleji hakkında kısa bilgi veren Okul Müdürü Harun Çınar, 1996 yılında eğitim, öğretime başladığını, şu anda anasınıfı, ilkokul ve ortaokul olarak 385 öğrenci, 47 personeliyle hizmet verdiğini belirtti.

Çınar, “Özel Eminbey ilköğretim kurumları bunlarla beraber milli ve manevi değerlerine bağlı, Ülkemizi çağdaş medeniyetler seviyesine çıkaracak, Vatanına, milletine faydalı olacak, geleceğimizi gönül rahatlığıyla teslim edeceğimiz idealist gençler yetiştirmeyi en temel vazifesi olarak görmektedir.” dedi.

    Yapılan konuşmaların ardından, birinci olan Didehan Ak’a Manisa PTT Başmüdürü Şerif Kaçmaz, Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Mustafa Altınsoy birlikte 3 bin TL para ödülü ve orta boy pul albümü verdi.

    Törende, Didehan Ak, yazdığı mektubu okudu. CİHAN

Yorumlar