Mektup Diyarbakır-Kandil'de eşzamanlı okunabilir

Abdullah Öcalan'ın silahların bırakılması ve barış için göndereceği mektup aynı anda Kandil'de de okunacak.

Google Haberlere Abone ol
Mektup Diyarbakır-Kandil'de eşzamanlı okunabilir

Çözüm sürecinde ciddi bir etap sayılan 21 Mart Nevruz kutlamalarına sayılı günler kaldı.

Nevruz'da Abdullah Öcalan'ın vereceği mesaj kadar bu mesajı hangi yolla ileteceği de tyükselişılırken kimi formüller gündemde. Bu formüllerin birisi Öcalan'ın sesli mesaj ile seslenmesi. Sesli mesajın kabul görmemesi şeklinde ise ikinci formül devreye sokulacak. Bu da geçen sene bulunduğu benzeri HDP heyeti vasıtasıyla Öcalan'ın bir mektup göndermesi.

DİYARBAKIR VE KANDİL'DE...

Ancak edinilen bilgiye oranla bu mektup bu defa iki farlı bölgede eşzamanlı şekilde okunabilir. Bu alanlardan ilki kutlamaların yapılacağı Diyarbakır Meydanı ikincisi ise Kandil.

Öcalan'ın mesajının Kandil'de HDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya lider nedeni ile okunabileceği belirtiliyor. Öcalan'ın okutulacağı Nevruz mesajı için hükümet net bir "silahların bırakılması" ifadesinin kullanılması beklentisinde.

Ancak Kürt kanadı bu konu ile ilgili temkinli davranıyor. Nevruz'da verilecek mesajların başında "Sürece destek olun" çağrısının geleceği söylenirken, silah bırakma çağrısının net bir biçimde anlatım edilip edilmeyeceği ise belirsiz. Edinilen bilgiye oranla Öcalan, PKK kogresinde çözüm süreci ve silahların bırakılması anlamında yapılacak değerlendirmenin ardından, hükümetin sürece dair attığı adımları da gözönünde bulundurarak bu konudaki net mesajını verecek. Ancak Öcalan'ın Nevruz'da her zaman örgüte yönelik "eylemsizlik" vurgusu yapacağı, gelen bilgiler arasında.

 

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar