Mekke’nin fethinin 1383. yıl dönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin 1383. yıl dönümü münasebetiyle Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Mekke’nin fethinin 1383. yıl dönümü kutlandı

Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Adana Şubesi tarafından Mekke’nin fethinin 1383. yıl dönümü münasebetiyle Adnan Menderes Kapalı Spor Salonu’nda program düzenlendi. Programda dünya derecesi yapmış Türk ve Mısırlı kariler tarafından Kur’an tilavetinde bulunulurken, ezgilerle vatandaşlar duygu dolu dakikalar yaşadı.

Mısır’da, Suriye’de, Irak’ta şehit olan Müslümanlarla ilgili slaytın gösterildiği programda konuşan AGD Adana Şube Başkanı Abdulaziz Kıranşal, herkesin yılbaşını kutladığı bir zaman diliminde kendilerinin neden Mekke’nin fethinin yıl dönümünü kutladıklarını açıkladı. Zerre kadar hayrın, zerre kadar şerrin hesabını verecekleri bir güne inandıkları için salonları doldurduklarının altını çizen Kıranşal, “Ilımlı İslam, medeniyetler ittifakı, laik İslam gibi söylemlerle ehli sünnet itikadımız zedelenirken evlerimizde oturup yılbaşını kutlayacak değildik.” dedi. Kıranşal ayrıca Mekke’nin fethi dolayısıyla şehrin çeşitli yerlerine asılan pankartların çevre kirliliği gerekçe gösterilerek kaldırılmasına tepki gösterdi.

Programda daha sonra Mısır İhvan-ı Müslim’inden Milletvekili Camal Hışmeti söz aldı. Mısır halkının selamlarını getirdiğini vurgulayan Hışmeti, Necmettin Erbakan’ın İhvan-ı Müslim'in lideri Muhammed Mursi’ye destek ve taktikler verdiğini ifade etti. Mısır’daki hareketin de Mekke’nin fethinin yapıldığı Ramazan ayında başladığını dile getiren Hışmeti, “Mekke’de özgürlük için hangi bedeller ödenmişse, bugün de Mısır’da bu bedeller ödeniyor. İnanıyoruz ki bunun sonucunda Fetih suresinde buyurulduğu gibi büyük fetih gerçekleşecek.” ifadelerini kullandı. CİHAN

Yorumlar