Meissner: İşsizliğin çözümü yeterince değerlendirilmeyen denizlerde

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Hür Demokrat Parti'nin (FDP) üçüncü sıra adayı Gesine Meissner bir sonraki dönemde işlerinin daha yoğun olacağını kaydederek, "Federal Meclis'te temsil edilmeyen partimiz içinde AP’de pozisyon alacağız."...

Google Haberlere Abone ol
Meissner: İşsizliğin çözümü yeterince değerlendirilmeyen denizlerde

Avrupa Parlamentosu (AP) seçimlerinde Hür Demokrat Parti'nin (FDP) üçüncü sıra adayı Gesine Meissner bir sonraki dönemde işlerinin daha yoğun olacağını kaydederek, "Federal Meclis'te temsil edilmeyen partimiz içinde AP’de pozisyon alacağız." dedi. 2009 yılından beri Avrupa Parlamentosu'nda bulunan ve AP seçimlerinde baraj olmadığı için seçilme şansının yüksek olduğunu söyleyen Meissner, AB bünyesinde yapılan kanuni değişikliklerin uygulanmasının, günlük hayatta vatandaşlara ve işletmelere, özellikle de küçük esnafa nasıl yansıdığının takipçisi olacaklarını kaydetti. Kendisinin çalışma alanlarından birinin de ulaşım olduğunu hatırlatan Meissner, yollardaki güvenliğin arttırılması, daha az emisyon ve daha fazla yolcu hakları konularının sık sık görüşülen konular olduğuna değindi.

Geçen dönem üzerinde çalıştıkları bir diğer konunun otobüs yolcuları için kazalarda sınırsız tazminat talebi olduğunu ifade eden FDP'li siyasi, konu ile ilgili olarak, "Bu şekilde bir kanun değişikliği yapılmasına müsaade edemeyiz. Çünkü böyle bir değişiklikten sonra ne otobüs şirketi kalır ne de bu şirketi sigortalayacak sigorta bulunur. Bunun yolu her iki tarafında mağdur olmayacağı şekilde dengeli çözüm bulunmasıdır. Aynı şekilde hava ulaşımında güvenliğin artması, emisyonun azalması içinde direk uçuşlarla önlem alınabilir. Çünkü uçaklar askeri havaalanları gibi bazı nedenlerden dolayı direk uçuş yapamıyor.’’ açıklamasını yaptı.

Balıkçılık kotasının doğru bir uygulama olduğunu savunan Meissner, şöyle devam etti: "Kota uygulaması denizlerdeki stokların bitmemesi için çok önemli. Eğer önlem alınmadan devamlı avlanma yapılırsa gelecek nesiller sağlıklı bir besin maddesi olan balığı göremez. Ancak şu anda alınan önlemler sayesinde Alman denizlerinde sıkıntı yok. Ancak denizlerde kotanın dışında alınması gereken önlemlerde var. Örneğin önümüzdeki yıllarda kıyı turizmiyle birlikte deniz ulaşımı artacak. Özellikle Kuzey Denizi'nde rüzgar enerji parkları, deniz ulaşımından dolayı çok şey yapılıyor. Burada denizin bozulmasına müsaade etmemeliyiz."

İşsizliğin çözümünün denizlerde olduğunu kaydeden Meissner, AB bünyesinde en çok işsizliğin yaşandığı ülkelerin başında İspanya, Yunanistan ve Portekiz'in geldiğini, bu ülkelerin deniz kenarında bulunmasının aslında avantaj olduğunu dile getirdi. Denizlerdeki kaynakların yeterince araştırılmadığı için bilinmediğine vurgu yapan Gesine Meissner, "Denizlerin bugüne kadar sadece yüzde 10’u incelendi ve sadece yüzde 10 bile ekonomi için büyük bir avantaj oluştururken, yüzde 90’ı araştırılıp incelenmediği için hangi kaynakların olduğu da bilinmiyor. Denizlerdeki hammaddeler bugün kozmetik sanayinden ilaç sanayine kadar bir çok alanda kullanıldığı için biz bunu 'mavi büyüme’ olarak görüyor ve bir çok ülkedeki işsizliğe çare olur diye bakıyoruz." diye konuştu. Meissner, ancak genç issizliğin çözümünün sadece bu yolla olamayacağını, alınması gereken başka tedbirler bulunduğuna dikkat çekti. CİHAN

Yorumlar