Mehmetçiğe verilecek gıdaların analizleri Gemlik'te yapılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gıda güvenliği Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı’na emanet. Merkezde, yetkili makamlarca gönderilen, satın alınan ya...

Google Haberlere Abone ol
Mehmetçiğe verilecek gıdaların analizleri Gemlik'te yapılıyor

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gıda güvenliği Bursa’nın Gemlik ilçesinde bulunan Askeri Veteriner Okulu ve Eğitim Merkezi Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı’na emanet. Merkezde, yetkili makamlarca gönderilen, satın alınan ya da ordu malı olmuş her türlü gıda ve içecek maddesinin analizleri (kimyasal, mikrobiyolojik, toksikolojik, serolojik ve histolojik) yapılıyor.

Toplu beslenme yapılan TSK’da personelin sağlığı ülke genelindeki 23 Gıda Kontrol Müfreze Komutanlığı aracılığıyla sağlanıyor. Mehmetçiğin sağlığının emanet edildiği Gemlik Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı, aynı zamanda Türkiye Akreditasyon Kurumu’ndan (TÜRKAK) akreditasyon belgesi alarak akredite edilmiş durumda.

Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Başkanlığı Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde gıda ve su alanında referans laboratuvar olduklarını söyledi. Mehmetçiğin içtiği su ve yediği yiyecekler bu merkezde testlerden geçmeden kullanılmıyor. Bursa, Eskişehir, Kütahya, Balıkesir’in Erdek ve Bandırma ilçeleri, Yalova’nın dışında Türkiye’nin her yerindeki kışlalardan gelen su ve gıda numuneleri bu merkezde analizlerden geçiriliyor.

Hazırladığı raporlar dünyanın her yerinde geçerli sayılan merkezde ağır metal, bakteri, katkı maddeleri araştırılıyor. Gıda Kontrol ve Araştırma Merkezi Komutanı Uzman Veteriner Hekim Binbaşı Erol Gazi Hisoğlu, toplu tüketim uygulaması olan Türk Silahlı Kuvvetleri’nde görev yapan tüm personelin gıda güvenliğini ve sağlığını bu merkezle koruduklarını belirtti.

Sorumluluk alanlarındaki bütün birliklerin gıda kontrol, hijyen hizmetleri ve laboratuar desteğini verdiklerini anlatan Veteriner Hekim Binbaşı Hisoğlu, "Laboratuvarlarımıza gelen tüm gıdalarda yasal mevzuat çerçevesinde mikrobiyolojik, kimyasal, toksikolojik, serolojik, histolojik analizler yapılmaktadır. Laboratuvarlarımızın güvenliği Türkiye Akreditasyon Kurumu tarafından akredite edilerek belgelendirilmiştir. Başkanlığımız Türk Silahlı Kuvvetleri içerisinde Türkiye genelinde gıda ve su alanında referans laboratuvardır. Hakkari’den Edirne’ye, Artvin’den Aydın’a kadar su ve gıda numunesi laboratuvarımıza geliyor. Konusunda uzman, deneyimli personel tarafından araştırma faaliyetleri yürütülüyor." dedi. CİHAN

Yorumlar