Mehmet Şevki Erol: Bugün aynı secdeye baş koyduklarımızla imtihan ediliyoruz

Eğitim gönüllüsü Mehmet Şevki Erol, Hizmet Hareketi'ne karşı bugün yapılan iftira ve hakaretlerin geçmişte de yapıldığını ancak Hizmet Hareketi'nin yoluna devam ettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Şevki Erol: Bugün aynı secdeye baş koyduklarımızla imtihan ediliyoruz

Eğitim gönüllüsü Mehmet Şevki Erol, Hizmet Hareketi'ne karşı bugün yapılan iftira ve hakaretlerin geçmişte de yapıldığını ancak Hizmet Hareketi'nin yoluna devam ettiğini söyledi. Erol, "Bugün aynı secdeye baş koyduklarımızla imtihan ediliyoruz." dedi.

    Samsun Memurlar Derneği (SAMED) tarafından Müftülük Konferans Salonu'nda düzenlenen konferansta 'Hizmet hareketinin dünü ve bugünü'nü anlatan Mehmet Şevki Erol, tüm yaşanan olumsuzluklara rağmen hizmete gönül verenlerde üslup ve davranışlarında bir değişme olmadığını tam tersine karşı görüşte olanlara karşı daha kucaklayıcı ötekileştirmeyen bir davranış içerisinde olduklarını kaydetti.

    Eski adı Sovyetler Birliği'nin dağılmasıyla Türk Cumhuriyetleri'ne okul açmak için ilk giden ekibin içinde yer alan Erol, 1990’larda yaptıkları ziyaretlerde ezana hasret yaşamış olan bir milletin evladının hizmet gönüllülerine nasıl sahip çıktıklarını ve gezi boyunca yaşadıkları bazı olayları gözyaşları içerisinde anlattı. Dünyada hoşgörü, barış ve sevginin hakim olması için Türkiye’deki rahat yaşama imkanını bırakıp bilmediği topraklara giden hizmet gönüllülerine gittikleri ülkelerde hürmet edildiğini kaydeden Mehmet Şevki Erol günümüzde yaşananları ise şu sözlerle anlattı: “11 yıldır birlikte olduğumuz. Aynı secdeye baş koyduğumuz yani baltanın dediği gibi ‘baltanın sapı bizden olanlarla’ en büyük imtihana tabi tutuluyoruz. İftiraların, yalanların, hakaretlerin haddi hesabı yok. İslami bir kural vardır Allah diyor; ‘bir kula bir suç isnat ettin mesela yalancı dedin, eğer o kul yalancı değilse diyor Allah, senin söylediğin geri döner ve sana gelir. Sonrasında amel defterinde yalancı olduğun yazılır’ Bu sözün sahibi Allah, itiraz edebilir misin? Ama size yeminle söylüyorum bugünlerde gelip geçecek. Diğer partiler ve yöneticiler gibi bu günküler de değişecek kimse öncekileri hatırlamadığı gibi bugünküleri de hatırlamayacak ama hizmet hareketi yoluna devam edecek. Çünkü bizim dünyada sevgi, hoşgörü ve barışı tesis etmekten başka bir amacımız yok.” CİHAN

Yorumlar