Mehmet Öcalan: Avukatların adaya gidişine izin verilmeli

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret için İmralı Adası’na gidiyor.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Öcalan: Avukatların adaya gidişine izin verilmeli

Terör örgütü elebaşısı Abdullah Öcalan’ın kardeşi Mehmet Öcalan ziyaret için İmralı Adası’na gidiyor. Sabah saatlerinde Şeyhmus Poyraz'ın yakını Felek Cızlaşmak ile birlikte Gemlik Jandarma Komutanlığı’na gelen Mehmet Öcalan bir süre araç içerisinde işlemlerinin yapılmasını bekledi.

Bu esnada gazetecilerin sorularını cevaplandıran kardeş Öcalan, aile ziyaretine gittiklerini, söyleyecek fazla bir şey bulunmadığını dile getirdi.

Öcalan’ın avukatlarının adaya gitmesine izin verilmesini beklediklerini dile getiren Mehmet Öcalan şöyle konuştu: “İsteğimiz şudur; biran önce adaya gitmesini istiyoruz. Çünkü bu dava siyasi dava olduğu kadar hukuksal bir davadır. Abdullah Öcalan’ın davaları mahkemelerde sürüyor. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nde davaları var. Eğer avukatları gitmezse bu davalar ne şekilde takip edilecek?”

KCK soruşturması kapsamında tutuklanan avukatların salınmasını isteyen Mehmet Öcalan, “Birde 2,5 senedir 36 avukat tutuklandı. 36 avukatı tutuklayan özel yetkili mahkemelerdir. Bu insanlarla uzun süre adaya beraber gidiyorduk. Zannetmiyorum yani. Zaten hükümet bizi orada dinliyor. Her konuştuğumuz kelimeyi 20 defa değerlendiriyor. Bu avukatların suçunun da ne olduğunu bilemiyoruz. Biran önce o yetkili mahkemelerin avukatları bırakmasını istiyoruz. ”

Öcalan ve Felek Cızlaşmak’ın yanlarında adaya götürmek için poşetler içerisinde gazete ve dergi getirdikleri gözlendi. Öcalan ve Cızlaşmak işlemlerinin tamamlanmasının ardından GEMPORT Limanı'ndan İmralı Adası'na hareket edecek.
CİHAN

Yorumlar