Mehmet Müezzinoğlu: Millet ne derse o olur

Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milli iradenin başına çorap örülmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Müezzinoğlu: Millet ne derse o olur

Bayrampaşa’da sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, milli iradenin başına çorap örülmesine müsaade etmediklerini ve etmeyeceklerini söyledi. Millet iradesine tezgah kurulamayacağını söyleyen Müezzinoğlu, “Millet ne derse o olur.” dedi.

Titanic Business Bayrampasa’da düzenlenen Trakya-Balkanlar Buluşması’nda sivil toplum kuruluşları temsilcileriyle bir araya gelen Bakan Müezzinoğlu, hemşehrilerine birlik ve beraberlik içinde yarınlara sahip çıkmaları, ülkenin kaderinde daha aktif rol almaları çağrısında bulundu.

Balkanlar’da yaşayanların ve o bölgedeki eserlerin; Türkiye’nin güçlü olduğu dönemlerde daha güçlü olduğunu vurgulayan Müezzinoğlu, Cumhuriyetin 100. yıl dönümünde dünyanın en güçlü ilk 10 ekonomisi için, 2 trilyon dolarlık bütçe hedeflediklerini söyledi. Kim ne yaparsa yapsın, kim ne derse desin, Türkiye artık büyük hayallerin ve büyük hedeflerin ülkesi haline geldiğini aktaran Müezzinoğlu, milleti korkutarak, çatıştırarak, ayrıştırarak siyaset yapmadıklarını ve yapmayacaklarını aktardı.

Sağlık Bakanlığının çalışmaları, ambulans uçak ve helikopter filolarıyla ilgili bilgiler veren Müezzinoğlu, yurtdışından ambulans uçakla gerçekleştirilen hasta transferlerini örnekleriyle aktardı. Müezzinoğlu; iki ay kadar önce Bolu’dan bir vatandaşın talebi üzerine tedavi için Hindistan’a giden kanser hastası babasının uçakla ülkeye getirildiğini belirterek; “Ey sözde Atatürkçüler, ey sahte Atatürkçüler, lafla peynir gemisi yürümez.” dedi.

AMERİKA RAHATSIZ, CHP MHP NİYE RAHATSIZ

Türkiye ve İstanbul’da hükümet tarafından yürütülen projelere de değinen Müezzinoğlu, “Bundan Amerika rahatsız oluyor, bundan Fransa rahatsız oluyor, bundan Almanya rahatsız oluyor. Ama zoruma giden ve anlamakta zorlandığım bundan Cumhuriyet Halk Partisi niye rahatsız oluyor? Bundan Milliyetçi Hareket Partisi niye rahatsız oluyor? Milli iradenin istikrarını bozarak, ekonomik istikrarı bozmak, ekonomik istikrarı bozarak da Türkiye’nin ve bu büyük Türk milletinin geleceğini karatmaya kimsenin hakkı yok.” diye konuştu.

HİÇ ŞIMARMADIK ÇÜNKÜ BİZ MÜTEVAZİYİZ

Kendileriyle ilgili senaryoların yapıldığı dönemlerden bu günlere her seçimde oylarını arttırarak geldiklerini, bu süreçte, hiç şımarmadıklarını aktaran Müezzinoğlu, “Çünkü niye? biz mütevaziyiz biz merhametliyiz, ama mertliğimizden de hiç taviz vermedik. Bu millete yanlış yapmak isteyen, ayağını kaydırmak isteyen, daha önceleri bir çokları ‘A cambaza bak diyerek’ milleti hortumlamak isteyenlere asla fırsat vermedik. Bu milletin başına, milli iradenin başına çorap örülmesine de müsaade etmedik ve etmeyeceğiz. İnşallah 30 Mart seçimlerinden sonra bu milletin en hayati seçimlerine gireceğiz. ilk defa millet kendi cumhurbaşkanını seçecek.” dedi.

SENARYO YAPMA ZEMİNLERİ ORTADAN KALKACAK

Cumhurbaşkanı’nın seçilmesiyle bu senaryoları yapma zeminlerinin ortadan kalkacağını vurgulayan Müezzinoğlu, “Neredeyse 11 yılda, ortalama 1.5 2 yılda bir milletin huzuruna, ya yerel seçimlerle geldik, ya genel seçimle geldik. Millet ne derse o olur. Millet doğruyu bilir. Milletin vicdanı en doğrusunu seçer. Ama milletin doğrularına kapalı kapılar arkasında kimse müdahale etmemeli, kimse yanlış yapmamalı, kimse tezgah kurmamalı, kimse kapalı kapılar arkasında siyaset mühendisliği yapmamalı. İnşallah bu ülkenin bu milletin yaşadığı son sıkıntılar olur bunlar” şeklinde konuştu.

Toplantıya Makedonya Devlet Bakanı Hadi Nezir, AK Parti Bayrampaşa Belediye Başkan Adayı Atila Aydıner’in yanı sıra çok sayıda davetli katıldı.

Müezzinoğlu ve Nezir’e vazo hediye edildi. Ödül törenin ardından bir süre daha salonda kalan Müezzinoğlu, Gaziosmanpaşa’daki bir başka toplantıya katılmak üzere salondan ayrıldı. CİHAN

Yorumlar