Mehmet Görmez: Gazze’ye zalimce saldırılar yapılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Biz burada iftar sofralarımızı huzur içinde paylaşırken birkaç gecedir Gazze’ye zalimce saldırılar yapıldı. 25 tane masum çocuk, evlerinde uykudayken bir sahur vakti tepelerine binen bombalarla...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Görmez: Gazze’ye zalimce saldırılar yapılıyor

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Biz burada iftar sofralarımızı huzur içinde paylaşırken birkaç gecedir Gazze’ye zalimce saldırılar yapıldı. 25 tane masum çocuk, evlerinde uykudayken bir sahur vakti tepelerine binen bombalarla katledildi. Bunları bütün dünya izliyor. Cenab-ı Hak yeniden İslam coğrafyasında barışı, huzuru, şefkati ve merhameti lütfetsin diye dua etmeliyiz.” dedi.

Başkan Görmez, Sivas Müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğinde şehit ve gazi aileleri, sevgi evlerinde kalan çocuklar, huzurevi sakinleri ve mültecilerle bir araya geldi. Ticaret ve Sanayi Odası altında bulunan restorantta düzenlenen iftar programında konuşan Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Görmez, “Bizler burada güzel güzel iftar sofralarında neşeyi, huzuru ve sevinci birlikte paylaşırken , bizimle bu sevinci paylaşamayan İslam coğrafyası ve muhtelif yerlerde gerçekten acılar içerisinde kıvranan kardeşlerimiz var onları unutmamamız gerekiyor.” şeklinde konuştu.

“Son günlerde üzülerek belirteyim her Ramazan’a buruk giriyoruz. Her iftar sofrasına acılarla oturuyoruz.” yiyen Görmez, şöyle devam etti:

“Onun dualarımızda öncelikle Rabbimiz dünyanın neresinde olursa olsun Irak’ta, Suriye’de, Afrika’da, Asya’da bizimle aynı iftar sevincini paylaşamayan bütün kardeşlerimize bir an önce hak özgürlük ve adalet çerçevesinde şefkat ve merhamet lütfetsin ve bir an önce içinde bulundukları kötü halden kurtulmalarını Ramazanı, iftarı teravihi, Kadir Gecesini ve öayramı vesile kılsın diye dua ediyoruz.”

Gazze’de masum çocukların öldüğüne dikkat çeken Görmez, şu ifadeleri kullandı: “Biz burada iftar sofralarımızı huzur içinde paylaşırken birkaç gecedir Gazze’ye zalimce saldırılar yapıldı. 25 tane masum çocuk, evlerinde uykudayken bir sahur vakti tepelerine binen bombalarla katledildiler. Bunları bütün dünya izliyor. Bu konuda gerçekten üzgünüz. Cenab-ı Hak yeniden İslam coğrafyasında barışı, huzuru, şefkati merhameti lütfetsin diye dua etmeliyiz. Bütün bu haller geçicidir, bütün bunlar geçecektir inşallah. Ancak şunu söyleyeyim; Dünyanın neresinde olursa olsun, her mazlumun, mağdurun umut bağladığı bir millet var, o da sizsiniz. Onun için bizim bunu dikkate alarak birliğimizi, beraberliğimizi, tesanütümüzü daha güçlü hale getirmek için çalışmalıyız.”

Sivas’a Hz. Hasan’ı anmak, anlamak ve anlatmak üzere geldiğini kaydeden Prof. Dr. Mehmet Görmez, “Aslında biz Sivas’a Sevgili Peygamberimizin Cennet gençlerinin efendisi diye ilan ettiği ‘benim reyhanım’ dediği, Hz. Fatıma’nın ciğer paresi, Alüyyül Murteza’nın evladı, Hz. Hüseyin Efendimizin kardeşi, Hz. Hasan(r.a)’ı anmak, anlamak ve anlatmak üzere geldik. Burada çok gençler var, Hz. Hasan ve Hz. Hüseyin’den öğreneceğimiz çok şeyler var.” diye konuştu.

İftar yemeğine Vali Alim Barut, İl Müftü Recep Şüfrü Balkan, STK temsilcileri ile çok sayıda davetli katıldı. CİHAN

Yorumlar