Mehmet Görmez'den patronlara "asgari ücret" mesajı

Konya'da iş adamlarına seslenen Mehmet Görmez, dernek ve vakıflara yönelik yardımlara yapılan yardımlardan önce çalıştırdıkları asgari ücretli işçileri düşünmeleri gerektiğini söyledi. Görmez, "İster Diyanet ister falan vakıf istesin, 'onların çalışmalarına katkıda bulunacağız' diye kendi fakirinizi, şehrinizin fakirini sakın unutmayın. Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın." diye konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Görmez'den patronlara "asgari ücret" mesajı

Sonhaberler | Haber Merkezi 

Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, Karatay ilçesindeki bir düğün salonunda düzenlenen Konya İş Adamları Buluşması Toplantısı'nda, İslam alemin acı bir yüzyıl yaşadığını söyledi. Kur'an-ı Kerim'in ideal müminleri ve zenginleri, "Onlar ki alışveriş ve ticaret onları Allah'ı zikretmekten alıkoymaz, onları namaz kılmaktan ve zekat vermekten alıkoymaz" ayetiyle tarif ettiğini dile getiren Görmez, Konya'nın dünyanın her tarafında hayırları olan bir şehir olduğunu vurguladı.

Görmez, varlıkla imtihan edilmenin daha zor olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu: "Biz Müslümanlar Türkiye'de her açıdan varlıkla imtihan ediliyoruz. Zaman zaman imtihanı kaybetmekle karşı karşıya kalıyoruz. Cenab-ı Hak, verdiği bütün nimetleri alma gücüne şüphesiz sahiptir. Hiçbir zaman şımarmamalıyız. Hiçbir zaman gevşememeliyiz. Bu yüzyıllık acılardan sonra çok daha iyi olmak için iyiliği yeryüzüne taşımak için çok daha güçlü olmalıyız. Çok daha fazla çalışmalıyız. Çalışıyorsunuz, üretiyorsunuz Cenab-ı Hak, bereketini versin. Çok çalışın ve zengin olun. Zenginlikten hiç korkmayın ama bir şeyden korkun. Zenginliğin kalbinize hükmetmesinden korkun. Zenginliğinizin servetinizin size hükmetmesinden korkun."

Servetin Allah'tan alıkoymasından korkulması gerektiğini vurgulayan Görmez, şöyle devam etti: "Servetin size eşinizden, çocuklarınızdan alıkoymasından çok ama çok korkun. Bu korkuyu yok edin ve ondan sonra zengin olun. Yeter ki parayı kalbe koymayın. Çünkü kalp, Cenab-ı Allah'ın nazargahıdır. Oraya başka bir şey girmemeli. Bütün mazlum dünyanın size ihtiyacı var, bize ihtiyacı var. Onları düşünerek zengin olun. Sadece Karabağ'daki kardeşimizi değil, Balkanlar'daki kardeşimizi değil, Afrika'nın en ücra köşesinde iki asırdır sömürgeler altında inim inim inleyen Müslüman kardeşimizi de düşünerek üretin."

Görmez, zekatı ve hayır yapanların kendi yakınlarını unutmaması gerektiğini hatırlatarak, "İster Diyanet ister falan vakıf istesin, 'onların çalışmalarına katkıda bulunacağız' diye kendi fakirinizi, şehrinizin fakirini sakın unutmayın. Asgari ücretlerle çalıştırdığınız işçileri unutmayın. Her ilimizde müftülerimizle iş adamlarımız birlikte oturup zekat ve hayır müessesini bütün dünyanın ihtiyaçlarını dikkate alarak, kendi yakınımızdan başlayarak, 'Allah'ın muradına uygun daha nasıl müesseseleştiririz' bunun üzerinde birlikte durmamız gerekir." diye konuştu.

Yorumlar

ihsan görmez Erdoğan sana görev vermişti fetö nün islamla ilgisini inceliyecek açıklıyacaktın ne oldu
ihsan görmez ilk önce erdoğanın sana verdiği görevi yaptınmı gülenin islami incelemesini yapıp kmuya açıkladınmı en önemli bu