Mehmet Görmez: Cevap veremem

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, CHP Genel Başkanı CHP genel başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun izahatlarına ilişkin olarak konuştu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Görmez: Cevap veremem

Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Afyonkarahisar Uydukent Mahallesi'nde yapılacak Hacı Mehmet Sayın Camii'nin ana atma törenine katıldı. Vali Hakan Yusuf Güner, Belediye Başkanı AK Partili Burhanettin Çoban, İl Genel Meclis Başkanı Salih Sel, İl Müftüsü Burhan İşliyen ve fazla fazla sayıda bireyin katıldığı törende konuşan Diyanet İşleri Başkanı Görmez, camilerin ve mabetlerin hayırseverlerin katkısıyla yapılmasının önemine değindi.

"SİYASET ADAMINA CEVAP VEREMEM"

Tören peşinden gazetecilerin sorularını yanıt veren Başkan Görmez, CHP Genel Başkanı CHP umumi başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun "Çanakkale Savaşları'nın 100'üncü yılı. Diyanet, camilerde hutbe okutuyor. En azından Atatürk'e bir rahmet okutur insan. Nasıl bu kadar nankör olabilirsiniz? Diyanet İşleri Başkanlığı'nın başındaki insana sesleniyorum: Bütün yurt büyüklerine rahmet okutmak zorundasınız, bilhassa Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarına" sözlerinin hatırlatılmasını, gülümseyerek dinledi. Polemik konusu olacak izahatlar yapmadığını kaydeden Görmez, "Ben herhangi bir politika adamına yanıt veremem. Kusura bakmayın benim prensibim değil o" yanıtını verdi.

Kaynak: HABER7.COM

Yorumlar