Mehmet Eröz cezaevinden çıktı

İnternet Andıcı ve Ergenekon’dan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Korgeneral Mehmet Eröz tahliye oldu.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Eröz cezaevinden çıktı

İnternet Andıcı ve Ergenekon’dan Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan emekli Korgeneral Mehmet Eröz tahliye oldu. Cezaevi çıkışında konuşan Eröz, “Şu anda hakikat ortaya çıkmıştır. Ve milletin vicdanında da yerini bulmuştur. Bugün tahliye oldum ama gerçekten sevinemiyorum. Benim gibi içerde bekleyen silah arkadaşlarım var.” dedi.

İnternet Andıcı ve Ergenekon Davası’ndantutuklu bulunan emekli Korgeneral Mehmet Eröz tahliye oldu. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Eröz, “İnternet Andıcı davası denen ve bilahare Ergenekon’la birleştirilen davada, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin itibarını düşürmek isteyen, etkisini azaltmak isteyen bir zihniyet tarafından yargılandım. Adil yargılanmış olsaydım inanın buna saygı duyardım. Ancak bırakın adi yargılanmayı, yargılanma dahi yapılmadı. Boş duvarlara konuştuk. Korgeneral rütbesiyle Genel Kurmay Harekat Başkanlığı yapmış, Kolordu Komutanluğı yapmış bir kişi olarak sözlerimize, sunduğumuz belgelere itibar edilmedi. Devletin resmi belgelerine itibar edilmedi. Genel Kurmay Başkanlığı’nın mahkemeye gönderdiği belgelere itibar edilmedi. Sahte ihbar mektuplarına ve düzmece polis tespit tutanaklarına itibar edilerek bizlere vicdanların kabul etmediği şekilde ağır cezalar verildi.” diye konuştu.

Hakikatlerin er geç ortaya çıkmak gibi bir özelliği olduğunu ifade eden Eröz, şöyle devam etti: “Şuanda hakikat ortaya çıkmıştır. Ve milletin vicdanında da yerini bulmuştur. Bugün tahliye oldum ama gerçekten sevinemiyorum. Benim gibi içerde bekleyen silah arkadaşlarım var. 2.5 yıldır birlikte kaldığım koğuş arkadaşlarım Tümgeneral Ahmet Yavuz, Tümgeneral İhsan Balabanlı, Tümgeneral Hasan Fehmi Canan, Tuğgeneral Suat Tanyeri’den bugün ayrılırken gerçekten vicdanım sızladı. Onlar suçsuz olduğunu bile bile bozuk bir zihniyet tarafından eziyet olsun diye içerde bırakılıyorlar. Bunu vicdanların kabul etmesi mümkün değildir. Bir diğer üzüntüm de Berkin kardeşimizin hayatını kaybetmiş olmasıdır. Ailesine başsağlığı diliyorum. Bu dağ başındaki yargılamada hiçbir menfaat beklemeksizin fedakarca bize desteklerini sunan yurtseverlere teşekkürü bir borç biliyorum.”
CİHAN

Yorumlar