Mehmet Cengiz'e Açtığı Küfür Davasını Kazandı; Parayla 'Tuvalet' Yaptıracak

AK Parti eski milletvekili ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile iş adamı Mehmet Cengiz'den 8 bin TL tazminat kazandı. Tazminatla tuvalet yaptıracak.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Cengiz'e Açtığı Küfür Davasını Kazandı; Parayla 'Tuvalet' Yaptıracak

AK Parti eski mebus ve avukat Süleyman Sarıbaş, millete küfür ettiği gerekçesi ile işadamı Mehmet Cengiz'den 8 bin TL manevi tazminat kazandı. Kazandığı nakit ile kendi köyündeki caminin abdest alma noktayı ve tuvaletini yaptıracağını kaydeden Sarıbaş, 'Böylesinin parasını o çeşit yerlere harcamak lazım. Millet o çeşit yerlerde bu paranın içine etsinler diye, o çeşit yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım.' dedi.

8 BİN TL'LİK TAZMİNAT ÖDEYECEK

AK Parti eski mebus ve avukat Sarıbaş, internette yer piyasa ses kayıtlarında millete küfür ettiği gerekçesi ile iş adamı Mehmet Cengiz'e 10 bin TL manevi tazminat davası açtı. İstanbul 8. Asliye Hukuk Mahkemesi davanın ilk durulmasında ses kayıtlarının bilirkişiye gönderilmesine karar verdi. Davanın ikinci duruşmasında bilirkişi raporunu taraflara tebliğ eden mahkeme davanın azda olsa reddi ve azda olsa kabulüne karar vererek iş adamı Mehmet Cengiz'in 8 bin TL manevi tazminat ödemesine karar verdi.

'MESELE SERVETLERİNE SERVET KATANLARIN MİLLETE BAKIŞ AÇILARININ MAHKUM EDİLMESİDİR'

Sarıbaş konu hakkında şekilde Cihan Haber Ajansı'na (Cihan) izahatlarda bulundu. Ses kayıtlarının açıkça bir duruma gelmesinden sonra davayı açtığını belirten Sarıbaş, ses kaydında millete hakaret olduğunu ve bu hakareti kendisine oluşmuş addettiğini vurguladı. Davayı Şubat 2014'te açtığını hatırlatan Sarıbaş, 'O günden buyana tenkit devam ediyordu. Karşı taraf, 'deliller gizlidir, bunlara dayanarak dava açılamaz, hukuksuzdur' bunun şeklinde tezler ileri sürdüler. Nihayetinde kendisi de yapmış bulunduğu röportajda kendisi de bu çeşit küfür ettiğini ikrar etti. Dosya bilirkişiye gitti. Bilirkişi ses kayıtlarını inceledi. Delillerin yasal alındığını, açıkça millete bir hakaret olduğunu belirledi ve mahkeme de benlik haklarımıza saldırıdan ötürü 8 bin lira manevi tazminata hükmetti. Mesela bu zihniyetin, milletin verdiği vergilerle varlıklı olanlar bu vergileri peşkeş çekenlere rüşvet vererek, havuzlarına paralar yatırarak ihaleler alanlar, servetlerine servet katanların millete bakış açılarının mahkum edilmesidir.' ifadelerini kullandı.

'HERKES BU KARARI GÖSTERİP DAVA AÇABİLİR'

Daha evvela Cengiz'in bu sözüne verilmiş bulunan takipsizlik kararı olduğunu kaydeden Sarıbaş, 'Cumhuriyet savcısı daha evvela bu sözlerle ilgili ceza yasa vasıtası ile takipsizlik vermişti. Tazminat hukuku benlik haklarına hücum vasıtası ile bakar. Cumhuriyet savcısının serdiği takipsizlikte kati takipsizlik değildir. Kamu hukuku hesabına dava açmıyorum demektir. Herkes bu kararı gösterip dava açabilir. 76 milyon vatandaşın hepsine hakaret edilmiştir. Milletin verdiği vergilerle ihaleler alacaksın, havuzlara nakit yatıracaksın. Sonra millete verip veriştireceksin.' halinde konuştu.

'BU PARANIN İÇİNE ETSİNLER DİYE O TÜR YERLERE HARCAMAK LAZIM'

Kazandığı manevi tazminat davası köyüne harcayacağını belirten Sarıbaş şunları dile getirdi: 'Aralık ayında kendi köyümün camisine gitmiştim. Abdest alma noktayı ve tuvaleti aşırı fena durumdaydı. İmamı ve köylüleri çağırdım. Yaz gelsin burayı yaptıracağım dedim. Evvel ki gün de projesi hazırlandı. Böylesinin parasını o çeşit yerlere harcamak lazım. Millet, o çeşit yerlerde bu paranın içine etsinler diye o çeşit yerlere harcamak lazım. Ben de oraya harcayacağım.'
Sarıbaş ayrıca, bu kararla müşterek Türkiye'de hala hukukun mevcut olduğunu ve Türkiye'nin yasa devleti olma yolunda ne kadar zedelenirse zedelensin, yasa devleti olma yolunda devam ettiğini dile getirdi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar