Mehmet Bekaroğlu’ndan Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık destek

Parlamenter sistemin Türkiye için en uygun sistem olduğunu ifade eden eski Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık destek verdi. Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğini bildirmek için bir araya...

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Bekaroğlu’ndan Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık destek

Parlamenter sistemin Türkiye için en uygun sistem olduğunu ifade eden eski Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, cumhurbaşkanı seçimlerinde Ekmeleddin İhsanoğlu’na açık destek verdi.

Ekmeleddin İhsanoğlu’na desteğini bildirmek için bir araya geldiklerini söyleyen Mehmet Bekaroğlu, İhsanoğlu’nun kişiliği ile ilgili hiç kimsenin itirazı olmamasına dikkat çekti. İlkelerin öneminden söz eden Bekaroğlu, Başbakan Erdoğan’ın tek adam sistemi getirmek istediğini savundu. Erdoğan’ın, kendisine oy verenlere ‘millet’ dediğini, diğerlerine başka bir şey dediğini ifade eden Bekaroğlu, sözlerini şu şekilde sürdürdü:

“Giderek bir tek adam yönetimi, fiili bir başkanlık sistemine doğru Türkiye’ye taşıyor. Bunu gerginlik siyaseti üzerine kurmuştur. Türkiye’de müthiş bir kutuplaşma vardır. Bir siyasetçi ve entelektüel olarak, Türkiye’de yaşayan bir insan olarak ben bundan endişeliyim. Bunun karşısında parlamenter sistemi savunan Sayın İhsanoğlu ile birlikte millet adına hükümetleri denetleyecek bir cumhurbaşkanlığı makamı olacak.”

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu ise Türk siyasi hayatının önemli simaları arasında bulunduğunu ifade ettiği Mehmet Bekaroğlu’na, cumhurbaşkanı adaylığı konusunda kendisine verdiği destekten ötürü teşekkür etti.

CİHAN

Yorumlar