Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir program düzenlendi.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Akif Ersoy anıldı

İstiklal Marşı'nın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü nedeniyle bir program düzenlendi. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ndeki anma programına Vali Vedat Büyükersoy, Belediye Başkan Vekili Muhterem Bozkurt, Cumhuriyet Başsavcısı Hasan Kaya ile kamu kurum amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan programda, öğrenciler tarafından şiirler okundu ve oratoryo sahnelendi. Gösterilerden sonra bir konuşma yapan Vali Vedat Büyükersoy, öğrencilerin birbirinden güzel şiirler okuduğunu belirtti. Mehmet Akif Ersoy'a minnettar olduklarını ifade eden Vali Büyükersoy, “Mehmet Akif, Çanakkale Zaferi'nin, İstiklal Savaşı'nın manevi ortamlarında askerimizi, milletimizi, bu aleme hitap eden şairini, kanaat önderini, onu bugün hep beraber anmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. O'na, İstiklal Marşı'nı bizlere hediye ettiği için tekrar teşekkür ediyoruz.” dedi.

Çanakkale Savaşı'nda batılı ülkelerin sahip olduğu teknolojinin çok ileri olduğunu ifade eden Vali Vedat Büyükersoy, “Çanakkale Savaşı'na katılan batılı ülkelerin sahip olduğu teknoloji o kadar ileriydi ki o gün bile uçak gemileri vardı, o gün zırhlıları vardı, o gün bizim askerimizin sahip olmadığı teknolojiye sahiplerdi ama önce Çanakkale'de, daha sonra İstiklal Savaşı'nda mağlup olmaktan kurtulmadılar. Çünkü karşılarında sadece akıl ve fiziki güç, kuvvet değil, aynı zamanda iman, vatan sevgisi vardı ve Mehmet Akif gibi bir münevverin, bir şairin, kanaat önderinin önderliği de vardı. Çünkü o gün, sadece maddi güçle karşılaştırdığımızda müttefikleri yenmek, onlara galip gelmek bilime uygun düşmüyordu ama bilim demek değildi, her şey teknoloji de demek değildi. O günkü askerimizi, milletimizi heyecanlandıran Mehmet Akif vardı.” diye konuştu. Anma programı, çeşitli dallarda düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödüllerinin verilmesiyle sona erdi.

CİHAN

Yorumlar