Mehmet Ağar faili meçhul cinayetler için mahkemeye çıktı

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, faili meçhul davaları kapsamında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yaptı.

Google Haberlere Abone ol
Mehmet Ağar faili meçhul cinayetler için mahkemeye çıktı

Eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, faili meçhul davaları kapsamında Ankara 13. Ağır Ceza Mahkemesi’nde savunmasını yaptı. Ağar, mahkeme heyeti karşısında, suçlamaları kabul etmedi.

Duruşmaya avukatı ile birlikte katılan Mehmet Ağar, “Suçlamalarda herhangi bir bilgim yok. Savcılıkta da söyledim. Örgütle ilgili bir şey bilseydim gereğini yapardım. Herhangi bir bilgim söz konusu değil. Abdullah Mescit Baskın’ı tanımam. Kimin öldürdüğünü bilmiyorum” dedi.

Ağar’ın avukatı müvekkilinin vuruşmalardan vareste tutulmasını istedi. Mahkemeye heyeti de Ağar’ı duruşmalardan vareste tuttu. Davanın bitmesinin ardından Ağar gazetecilerin sorularını cevapsız bıraktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı; Altındağ İlçe Nüfus Müdürü Abdulmecit Baskın'ın 1993'te öldürülmesine ilişkin Mehmet Kemal Ağar, İbrahim Şahin, Korkut Eken, eski özel harekat polisleri Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Seyfettin Lap, Ahmet Demirel, Ayhan Özkan, Uğur Şahin ve Alper Tekdemir hakkında 765 sayılı TCK'nın "Cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek" suçundan dava açmıştı. Davanın ikinci duruşması 19 Şubat’ta yapılacak.

Ayrıca Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, 1990'lı yıllarda işlenen 18 faili meçhul cinayetle ilgili Mehmet Ağar, bazı özel harekat polisleri ve 'Yeşil' kod adlı Mahmut Yıldırım'ın da arasında bulunduğu 19 kişi hakkında 765 sayılı TCK'nın 'cürüm işlemek için oluşturulan silahlı teşekkülün faaliyeti kapsamında adam öldürmek' suçlamasıyla dava açtı.

Davanın ilk duruşması 16 Nisan 2014 günü yapılacak. CİHAN

Yorumlar