Meftun Hıraca: Kumpası kuranlar hapse girmedikçe bu dava bitmez

Tahliye olan Balyoz hükümlüsü Emekli Deniz Kıdemli Albay Meftun Hıraca, “Bize bu kumpası kuranların adil ve tarafsız mahkemelerde yargılanıp hapse girdiklerini görmedikçe bu dava bitmez.” dedi. Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz hükümlüleri...

Google Haberlere Abone ol
Meftun Hıraca: Kumpası kuranlar hapse girmedikçe bu dava bitmez

Tahliye olan Balyoz hükümlüsü Emekli Deniz Kıdemli Albay Meftun Hıraca, “Bize bu kumpası kuranların adil ve tarafsız mahkemelerde yargılanıp hapse girdiklerini görmedikçe bu dava bitmez.” dedi.

Anayasa Mahkemesi'nin Balyoz hükümlüleri hakkında verdiği ‘hak ihlali işlenmiştir’ kararının ardından, 4. Ağır Ceza Mahkemesi'nin takliye ettiği Balyoz davası hükümlülerinden Kıdemli Albay Meftun Hıraca ve Tümgeneral Rıdvan Ulugüler açıklama yaptı.

“BİZE BU KUMPASI KURANLAR İÇERİ GİRMEDİKÇE BU İŞ SONA ERMEYECEKTİR”

Emekli Deniz Kıdemli Albay Meftun Hıraca, ailesine ve sevenlerine kavuştuğu için mutlu olduğunu belirterek, “Bu dava burada bitmiş değil. Bize bu davayı bu kumpası kuranların adil, tarafsız mahkemelerde yargılanıp hapse girdiklerini görmedikçe bu dava bitmez. Kindar değiliz, nefret etmiyoruz. Kinimizi içimize akıttık. Bu hiç bir şey değil. Bu daha başlangıç. Bu böyle biline. Bu kumpası kuranlar, bizim yerimize içeri girmedikçe bu iş sona ermeyecektir.” diye konuştu.

ANAYASA MAHKEMESİ’NİN VERDİĞİ KARARI DİĞER MAHKEMELERE ÖNEMLİ BİR MESAJDIR”

Tümgeneral Rıdvan Ulugüler ise Anayasa Mahkemesi’nin demokratik haklar ve insan hakları konusunda çok önemli kararlar aldığını vurguladı. Ulugüler, bu alınan kararların çok önemli olduğunu belirterek, iç hukuk yolları tükendikten sonra Anayasa Mahkemesi’nin 17 üyesinin oy birliği ile Balyoz Davası’nda ‘hak ihlali’ kararı almasının özel yetkili mahkeme ve Yargıtay’ın için önemli bir mesaj olduğunu belirtti. Uluguler, şöyle konuştu: "Devlet mahkemelerini kaldırıp da yerine özel güvenlik mahkemelerini kurulduğunda bu mahkemelerin ne kadar özel yetkilerle donatıldığını, nasıl özel yetkililer verildiğini son 5 yıl içerisinde özellikle siyasi davalar olan Ergenekon, Balyoz, Oda TV, Askeri Casusluk gibi davalarda hep birlikte gördük. Millet adına karar veren bu mahkemelerin, millet adına değil ideolojilere ve inançları adına karar verdiğini milletimiz de sizler de gördünüz. Hep birlikte şahit olduk. Anayasa Mahkemesi’nin verdiği karar, İnsan Hakları Hukuku konusunda, nasıl yanlış kararlar verildiğinin kanıtıdır. Özel yetkili mahkemelerin, yetkilerini aştığını, devlet üstünde devlet olduğunu en üst yetkili kişiler, söylemiş olmalarına rağmen, Balyoz davalarının görüşülmesi herhalde adalet hukuk açısından yanlış olduğunu bütün milletimiz takdir etmektedir."

“17 VE 25 ARALIK OPERASYONLARI YAPILDIĞINDA KUMPAS KURULDUĞUNA İNANILDI”

Bu güne kadar silahlı kuvvetlere bir komplo kurulduğunu 3 senedir bağırarak söylediklerini hatırlatan Ulugüler, kendilerine kimsenin inanmadığını, ancak 17 -25 Aralık operasyonları yaşandığında, bu komplo ve kumpasın kurulduğuna inanıldığını ileri sürdü. Başlarına böyle olay geldiğinde bazılarının inanmasının kendilerini üzdüğünün altını çizen Ulugüler, şöyle devam etti: “ Bizim davamızda yanımızda olan ailelerimize, sivil toplum kuruluşlarına ve bizleri mahkemelerde savunan avukatlarımıza, basın mensuplarına sonsuz teşekkür ederim.” CİHAN

Yorumlar