Medyaya Baskı Var Mı?

CNN Türk'te yayınlanan 5n1K'nın bu haftaki konuğu, Habertürk Genel Yayın Yönetmeni Fatih Altaylı oldu. Altaylı, Gazeteci Cüneyt Özdemir'in sorularını yanıtladı.

Google Haberlere Abone ol
Medyaya Baskı Var Mı?

Fatih Altaylı: "Yarın öbür gün, bütün medya yöneticilerinin yapmış olduğu hükümet kanadından, iktidar kanadından insanlarla yapmış olduğu görüşmeler bir şekilde ortaya dökülürse, kimsenin durumunun benimkinden farklı olmadığı, herkesin gazetesini bir şekilde evirmek için mücadele ettiği ortaya çıkacak" dedi. 

"Ses kayıtları seni şaşırttı mı?" şeklindeki soruya Altaylı, "Şaşırdığımı söylemem mümkün değil. Benim garibime giden şu oldu: Sadece bizle ilgili olan kayıtların şu anda servis ediliyor olması ilgimi çekiyor. Çünkü sen de ben de biliyoruz ki, medyadan kim varsa herkes biliyor ki, medyanın tamamının benzer tavırlarla sıklıkla karşı karşıya kaldığı Türkiye için bir muamma değil. Yani bu olay karşısında sergilenen, sözde şaşkınlık, garip hissettiriyor. Türkiye'de yıllardan beri medyaya baskı konusu gündemde. Herkes meclis kürsüsünden sokak kahvesine kadar her yerde herkes medyaya baskıdan bahsediyor. 2007 yılında, benim çalıştığım gazeteye, bu gurubun sahip olduğu televizyon ve gazetelere, benim başımda olduğum gazeteye el konuldu. Kimse ağızını açıp tek kelime etmedi. Bundan daha büyük medyaya baskı olabilir miydi? Ben o günlerde 'bana baskı yapıldı kardeşim, benim manşet değiştirmem istendi bir danışman tarafından' diye bas bas bağırdım. Kimse yazmadı. Küçük bir dergide kayda geçti. Bu baskı hep dozu artarak oldu. Yarın öbür gün, bütün medya yöneticilerinin yapmış olduğu hükümet kanadından, iktidar kanadından insanlarla yapmış olduğu görüşmeler bir şekilde ortaya dökülürse, kimsenin durumunun benimkinden farklı olmadığı, herkesin gazetesini bir şekilde evirmek için mücadele ettiği ortaya çıkacak" diye yanıt verdi.

Yorumlar