Medya Etik Ödülleri başvuru tarihi 31 Ocak’a kadar uzatıldı

Medya Etik Konseyi tarafından düzenlenen ve yılda bir kez verilen, 2013 yılı Medya Etik Ödülleri için başvuru süresi uzatıldı.

Google Haberlere Abone ol
Medya Etik Ödülleri başvuru tarihi 31 Ocak’a kadar uzatıldı

Medya Etik Konseyi tarafından düzenlenen ve yılda bir kez verilen, 2013 yılı Medya Etik Ödülleri için başvuru süresi uzatıldı. Daha önce 3 Ocak olarak açıklanan son başvuru tarihi, 31 Ocak 2014 olarak değiştirildi.

Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik amacıyla geleneksel olarak Medya Etik Ödülleri veriliyor. Ödüller, Nisan ayında düzenlenecek bir törenle sahiplerini bulacak. Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, daha önce 3 Ocak olarak açıklanan son başvuru tarihi, 31 Ocak olarak değiştirildi. Bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Medya Etik Ödülleri, 2013 içerisinde yazılı basın (gazete-dergi), televizyon, radyo, haber ajansçılığı, yerel medya ve internet haber sitelerinde yer alan yayınlara, toplam 6 kategori ve 29 dalda (alt başlıkta) verilecek.

Medya Etik Konseyi, medyada ‘ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden’ gazetecilere teşvik amacıyla 2010'dan bu yana Medya Etik Ödülleri'ni veriyor. Ulusal basın, ulusal tv, radyo, haber ajansı, yerel basın ve internet yayıncılığı yapan kurumlar, yayınladıkları programları ve yayıncılarını aday gösterebildiği gibi gazeteciler de şahsen başvuru yapabiliyor. Medya Etik Konseyi Yüksek Kurulu üyeleri de teklifte bulunabiliyor.
Başvurularda Medya Etik Ödülleri'ne teklif edilen haberler, yazılı basına ait ise gazete ve derginin asıl nüshası, fotokopisi ya da taranmış dijital hali, televizyon ve radyoda yayınlanmış ise USB, CD veya DVD'ye kaydedilmiş olarak, haber ajansı, yerel basın ve internet sitesinde yayınlanmış ise dijital hali MEK genel merkezinin [email protected] adresine e-posta göndererek başvuru yapılabiliyor.

Ödül Kurulu, Mehmet Atalay, Hakan Sarıhan, Abdurrahman Şen, Mehmet Şeyho, Zeki Gümüş, Hüseyin Gökçe, Nevzat Bayhan, Nejat Sezik, Nuh Gönültaş, Ünal Tanık, Fatih Karaca, Servet Engin, Mahmut Nedim Hazar ve Hakan İnce'den oluşuyor.
CİHAN

Yorumlar