Medya Etik Konseyi'nden 'Cihan'a ödül

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘2013 yılı Medya Etik Ödülleri' sahiplerini buldu.

Google Haberlere Abone ol
Medya Etik Konseyi'nden 'Cihan'a ödül

Medya Etik Konseyi tarafından bu yıl dördüncüsü düzenlenen ‘2013 yılı Medya Etik Ödülleri' sahiplerini buldu. Toplam 6 kategori ve 29 dalda 52 gazeteci ödüle layık görüldü. Cihan Haber Ajansı’ndan (Cihan) Selçuk Kapuci, ‘Milli Birlik Komitesi (MBK) üyelerinden Emenullah Çelebi, yıllar sonra darbe mağduru olanlardan özür diledi’ haberiyle ajans haberciliği dalında yazılı haber etik ödülünü aldı.

Medyada ciddi, seviyeli, ilkeli ve meslek etiğine uygun olarak mesleği icra eden gazetecileri teşvik için düzenlenen 'Medya Etik Ödülleri' sahibini buldu. Geleneksel hale getirilen ve bu yıl dördüncüsü düzenlenen 'Medya Etik Ödülleri 2013' yılı içinde yazılı basın, televizyon, radyo, haber ajanscılığı, yerel medya ve internet haber sitelerinde yer alan yayınlara verildi. Fırat Kültür Merkezi’nde düzenlenen ödül töreninde Cihan'dan Selçuk Kapuci, ‘Milli Birlik Komitesi (MBK) üyelerinden Emenullah Çelebi, yıllar sonra darbe mağduru olanlardan özür diledi’ haberiyle ajans haberciliği dalında yazılı haber etik ödülünü aldı. Zaman Gazetesi’nden Burak Kılıç-Fazlı Mert’in 'İnsan kaçakçılığı gerçeği' başlıklı yazı dizisi yazılı haber etik ödülü, Derviş Genç ile İbrahim Asalıoğlu’nun ‘Alkollü taraftar stada alınmasın’ haberi ise spor etik haberi ödülünü aldı. Zaman yazarlarından Etyen Mahçupyan’a da köşe yazarı meslek etik ödülü verildi. Ödüle layık görülen Samanyolu TV yayın grubundan 6, Türkiye Gazetesi ve İhlas Haber Ajansı’ndan 4, TRT’den 2, Bugün Gazetesi ve Bugün TV’den 2, Habertürk Gazetesi ve Habertürk TV’den 2, Star Gazetesi ve Kanal 24’ten 2, Hilal TV’den 2, Akra FM’den 2, Taraf’tan 1, Sabah’tan 1, Anadolu Ajansı’ndan 3, 7.com’dan 2, HaberKıbrıs.com’dan 1, TVNet’ten 1, Fox TV’den 1 gazeteci ile ATV ve Kanal35’ten birer programa ödülleri takdim edildi.

Programda konuşan Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, ‘Medya Etik’ ödüllerinin bu yıl dördüncüsünün düzenlendiğini söyledi. Esendir, “Bugüne kadar 207 gazeteci ödül aldı. Medya etik ödüllerinin anlamı basın meslek ilkeleri ve medya etiği ilkelerine uyulmasını sağlamak. Bunların olmazsa olmaz ilkeler olduğunu düşünüyoruz. Ancak medyanın buna pek riayet etmediğini, belli sebeplerden dolayı uymadığını gayet iyi biliyoruz. Biz istiyoruz ki; medya etik olmalı, topluma, değerlerine uygun haberler yapmalı, toplumu bilgilendirmeli ve haberleriyle toplumla arasındaki ilişkiyi iyi kurmalı, bu nedenle iyi haber yapan, toplumun değerlerini gözeten haberleri ödüllendirmek için medya etik ödüllerini düzenledik. 52 gazeteci arkadaşımız bu akşam ödüllendirilecek.” ifadelerini kullandı.

Bugün medyada her geçen gün etik değerlerin düştüğünü belirten Esendir, “Medya Etik ödülleri kişiye hayatında bir kez verilir. O ödülü alan kişi hayatı boyunca kendini etik hissetme duygusunu taşımak zorunda kalıyor. Biz bunun her geçen gün daha da artacağını düşünüyoruz. Türkiye’de bu mesleği yapan 10 bin kişi var biz yıllar içerisinde 5 bin kişiye ödül verebilirsek Türkiye’nin daha etik olacağını düşünüyoruz. İnşallah bunda başarılı oluruz.” diye konuştu. CİHAN

Yorumlar