Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir’den yalanlama

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Milat Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısında Fethullah Gülen Hocaefendi’ye atfen yayınlanan, “Ben bu cemaati iki deli, bir veli ile kurdum.

Google Haberlere Abone ol
Medya Etik Konseyi Başkanı Esendir’den yalanlama

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, Milat Gazetesi’nde yayınlanan bir köşe yazısında Fethullah Gülen Hocaefendi’ye atfen yayınlanan, “Ben bu cemaati iki deli, bir veli ile kurdum. İki deli’den biri Halit Esendir’dir” sözlerini yalanladı. Esendir, “İddia bütünüyle asılsız olduğu gibi, yazıda kullanılan ‘deli’ şeklindeki nahoş yakıştırmayı da kabul etmem mümkün değildir.” dedi.

Medya Etik Konseyi Başkanı Halit Esendir, gazeteye noter aracılığı ile tekzip metninde “Uzun yıllar gazetecilik ve eğitim işleri ile iştigal ettim. Kendi arzumla Zaman Gazetesi’nin Pakistan ve Afganistan Temsilciliği görevlerinde bulundum. Cemaat kurmak gibi bir faaliyetim olmadı. Hiçbir kimsenin yerine geçmek, lider olmak gibi bir niyetim hiçbir zaman olmadı. Haber bütünüyle asılsız olduğu gibi,yazıda kullanılan ‘deli’ şeklindeki nahoş yakıştırmayı kabul etmem de mümkün değildir.” denildi.

'CADI AVINA ZEMİN HAZIRLAMAK İSTENİYOR'

Esendir yaptığı açıklamada da şu ifadelere yer verdi: “Milat gazetesinden alıntı yaparak aynı haberi kullanan bazı gazete ve internet siteleri de, habercilik ilkesi gereği karşı tarafa sormadan tek taraflı, maksatlı yazılan bu haberi maalesef aynen kullanmışlardır. Basın meslek ve etik ilkelerini hiçe sayan bu tür yaklaşımlarla sözde paralel yapılar oluşturarak insanların haysiyetleri ile oynamak ve ileride yapılabilecek cadı avı operasyonlarına zemin hazırlamak amacı güden bu tür maksatlı yayınlara prim verilmemelidir. Medya Etik Konseyi Başkanı olmam sebebiyle şahsıma bir telefon ile olaşabilecek olan yazar ile bu maksatlı köşe yazısını haber olarak yayınlayan bazı gazete ve internet siteleri de şahsıma çok kolayca ulaşarak gerçeği öğrenme adına bilgi alabilirlerdi. Gazetecilik mesleğinin en önemli ilkesi olan tarafların görüşünü almak ilkesi açıkça çiğnenmiştir. İleride meydana gelebilecek karşılıklı haksızlık ve mağduriyetlerin oluşmaması için bu açıklamamın, söz konusu haberin yayınlandığı gazete ve haber sitelerinde yayınlanmasını bekliyorum. Açıklamanın yayınlanmasından sonra haber sitelerinden şahsımla ilgili hiçbir gerçekliği olmayan örgüt kurma hilafı beyanı ve açıkça şahsıma hakaret içeren ‘deli’ ifadesinin yer aldığı haberin kaldırılmasını bekliyorum.”
CİHAN

Yorumlar