Medya Etik Konseyi: Basının haber alma hakkı engellenemez

Medya Etik Konseyi (MEK), bakanlara uzanan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından medya mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasını eleştirdi.

Google Haberlere Abone ol
Medya Etik Konseyi: Basının haber alma hakkı engellenemez

Medya Etik Konseyi (MEK), bakanlara uzanan yolsuzluk ve rüşvet soruşturmalarının ardından medya mensuplarının emniyete girişlerinin yasaklanmasını eleştirdi. Konsey, basının haber alma hakkının engellenemeyeceğini ifade etti.

MEK Başkanı Halit Esendir imzasıyla yapılan açıklamada, "Emniyet binalarına gazetecilerin haber amaçlı girmesinin yasaklanması basına sansürdür. Emniyet Genel Müdürlüğü’nün talimatıyla, Türkiye genelinde yapılan uygulama çerçevesinde dünden itibaren basın mensupları Emniyet Müdürlüğü hizmet binalarına giriş yapmaları sınırlandırılmıştır. Ardından da İstanbul Vatan ve Gayrettepe emniyet binalarında basın odasını kullanan basın mensuplarının anahtar ve giriş kartlarını teslim etmeleri istenmiştir.

Getirilen bu uygulama, gazetecilerin kanunla verilmiş olan bilgi edinme, haber alma hakkını engellemektedir. Yapılan, basın özgürlüğüne müdahale ve bir sansür uygulamasıdır. Görevleri kanunlarla belirlenen ve gazetecilik mesleğini bu çerçevede icra eden habercilere uygulanan işlem geri alınmalıdır, sansürden vazgeçilmelidir." denildi.

CİHAN

Yorumlar