Medya Derneği gazetelere saldırıları kınadı

Medya Derneği Yönetim Başkanı Kızıltaş, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine düzenlenen saldırıları kınadı

Google Haberlere Abone ol
Medya Derneği gazetelere saldırıları kınadı

Medya Derneği Yönetim Kurulu Başkanı ve Takvim gazetesi yazarı Ekrem Kızıltaş, Yeni Şafak ve Yeni Akit gazetelerine yapılan saldırıya ilişkin, "Anlaşılan birileri bulanık suda balık avlama peşinde. İnandıkları doğrular, değerler için yayın yapan bu gazetelerle normal şartlar altında mücadele edemeyeceklerini düşünenlerin, bir takım saldırılarda bulunarak belli ki onların yayın politikalarını yönlendirebilmek, en azından memleket meselesi uğrunda yaptıkları çıkışları basit hesaplarla gölgelemek peşinde olduklarını söyleyebiliriz" dedi.

Kızıltaş, İstanbul'da Yeni Akit ve Yeni Şafak gazetelerinin binalarına benzer şekilde yapılan saldırıyı kınadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

"Anlaşılan birileri bulanık suda balık avlama peşinde. İnandıkları doğrular, değerler için yayın yapan bu gazetelerle normal şartlar altında mücadele edemeyeceklerini düşünenlerin, bir takım saldırılarda bulunarak belli ki onların yayın politikalarını yönlendirebilmek, en azından memleket meselesi uğrunda yaptıkları çıkışları basit hesaplarla gölgelemek peşinde olduklarını söyleyebiliriz."

Her iki gazetenin de yayın hayatına başladığından bugüne kadar çok daha vahim saldırılarla karşılaştığını ve olaylar karşısındaki dik duruşlarını değiştirmediğini aktaran Kızıltaş, şu değerlendirmede bulundu:

"Dolayısıyla ben bu saldırıların o gazetelerin yayın çizgilerini bırakın etkilemeyi ya da yönlendirmeyi, daha dik duruşlu şekilde Türkiye'nin menfaatleri ve doğruları için yayın yapmalarına vesile olacağına inanıyorum. Gecenin geç saatlerini tercih edip, karanlıkta yüzlerinde maskelerle saldırı yapanların da eninde sonunda yok olacaklarını düşünüyorum. Çünkü özellikle gazeteler, kamuoyunu bilgilendiren araçlar, fikirlerle konuşulması, belki savaşılması gereken mevkutelerdir. Yoksa gecenin geç saatlerinde yüzlerine maske takan insanların bomba atmaları ya da oraya kurşun sıkmalarıyla onlara yapılabilecek bir şey yoktur."

TÜRKİYE GAZETESİ'NDEN KINAMA

Türkiye Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Kapan da bu saldırıları açık şekilde kınadıklarını vurgulayarak, "Ne olursa olsun medya organlarına, başka kurumlara, maksadı, hedefi ne olursa olsun şiddet ihtiva eden her türü hareketi peşinen kınıyoruz ve tasvip etmiyoruz" dedi.

Kapan, özellikle düşünce yayma, kamuoyunu bilgilendirme noktasında hizmet veren kuruluşlara yapılan bu türden bir saldırının asla kabul edilemez olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"Dolayısıyla arkasında kim var, niçin yapmış bunun hiçbir mazereti ve geçerli gerekçesi olamaz. Saldırıları çok açık şekilde ve şiddetle kınıyoruz. Temennimiz faillerinin yakalanması ve yargı önünde hesap vermeleridir. Genel arzumuz, isteğimiz bu ülkede buna benzer saldırıların hiçbir zaman olmaması. Bu bir temennidir. Neticede maalesef ne kadar istesek de arzu etsek de bu saldırılar kesilmiyor. Ancak toplumun buna karşı daha etkili tavır koyması caydırıcı olacaktır diye düşünüyorum."

Yorumlar