Medya demokrasilerin vazgeçilmez unsuru

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medyanın, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Medya demokrasilerin vazgeçilmez unsuru

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan, temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medyanın, demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu söyledi.

Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Ceylan mesajında, gazeteciliğin, fedakârlık isteyen, şartları ağır olan önemli bir meslek olduğunu kaydetti. Medyanın gazetecilik, televizyonculuk, radyo yayıncılığı, internet haberciliği gibi alanlarda önemli gelişmeler gösterdiğini ve ülkemizde saygın bir yere sahip olduğunu ifade eden Ceylan, temel işlevi insanlara bilgi akışını sağlamak ve toplumsal olaylara ayna tutmak olan medyanın demokrasilerin vazgeçilmez unsuru olduğunu vurguladı. İletişim, teknoloji ve buna bağlı olarak etkileşim sürecinin belirleyici olduğu günümüzde gazeteciliğin, insanlara haber ve bilgi akışı sağlama gibi çok yönlü bir misyonu içerdiğine işaret eden Ceylan, bir anlamda basının; toplumun eli, gözü, dili ve sesi olduğunu belirtti.

Gerçekleştirilenleri ve beklentileri karşılıklı anlamda etkileşime bağlı olarak taşıyan ve aktaranların basın mensupları olduğunu söyleyen Vali Ceylan, "Gelişmiş bir demokrasinin en önemli önkoşullarından biri özgür ve bağımsız bir gazetecilik anlayışının hâkim olmasıdır. Medyanın kamuoyunu bilgilendirici rolünün de etkinliği bakımından özgür bir basının varlığı olmazsa olmazdır. Basının herhangi bir baskıya, sınırlandırmaya ve yönlendirmeye maruz kalmadan görevini yapabilmesinin, demokrasinin kurum ve kurallarıyla sağlıklı şekilde işlemesi bakımından önem taşımaktadır. Olayları, ilkeli yayıncılık anlayışının bir gereği olarak tarafsız bir şekilde halka aktarmak, basının başlıca görevi, doğru ve zamanında bilgi almak ta vatandaşın en doğal hakkıdır. Bu vesileyle, ilkeli, tarafsız, güvenilir yayınlarıyla kamuoyunun güçlü ve gür sesi olan, tüm basın mensuplarının 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutlar, aile yaşantılarında mutluluklar ve çalışma hayatlarında başarılar dilerim." dedi.

CİHAN

Yorumlar