Medya Akademisi Offenbach ve Berlin’den sonra Düsseldorf’ta

World Media Group’un medya akademisi seminerleri medya uzmanlarıyla konuya ilgi duyan gençleri buluşturmaya devam ediyor. Akademinin üçüncüsü hafta sonu Offenbach’ta gerçekleşti. Aynı saatlerde başkent Berlin’de ikincisi düzenlenen akademi...

Google Haberlere Abone ol
Medya Akademisi Offenbach ve Berlin’den sonra Düsseldorf’ta

World Media Group’un medya akademisi seminerleri medya uzmanlarıyla konuya ilgi duyan gençleri buluşturmaya devam ediyor. Akademinin üçüncüsü hafta sonu Offenbach’ta gerçekleşti. Aynı saatlerde başkent Berlin’de ikincisi düzenlenen akademi bu yıl ilk kez Düsseldorf’ta da start aldı. Medyayı tüm yönleriyle anlatmayı amaçlayan akademi gençler tarafından büyük ilgi görüyor. Offenbach’ta bu yıl üçüncüsü düzenlenen Medya Akademisi, medya sektörünün tanınan isimleri ile start aldı. Hessen Radyo ve Televizyon Kurumlarını Denetleme Başkanı Joachim Becker, Hessische Rundfunk Müdürü Manfred Krupp, Medya Sorumluluğu Enstitüsü Başkanı Dr. Sabine Schiffer ve Apfel TV Müdürü Frank Apfel, gazetecilik ve televizyonculuğa ilgi duyan 52 genç katılımcıyla buluştu.

Hessen Radyo ve Televizyon Kurumlarını Denetleme Başkanı Becker, birçok ülkede dördüncü güç olarak görülen medyanın demokrasilerin vazgeçilmezi olduğunu söyledi. İyi gazeteci olmada, yaptığı işin sorumluluğunun farkında olup onu taşımanın teknik bilgiden daha önemli olduğunu vurgulayan Becker, bunun toplum adına taşıdığı değeri NSU, NSA ve organik yumurta gibi konuları örnek vererek anlattı. World Media Group’un düzenlediği akademiye katılmanın kendisi için gurur verici olduğunu da anlatan Becker, “World Media Group’un geçen senelerde düzenlediği medya akademilerindeki başarıyı bu yıl da yakalayacağından şüphem yok.” dedi. Becker, katılımcılara uluslararası iş yapan ve mükemmel bir birikime sahip bir medya şirketi olan World Media Group’tan istifade imkanı sağlanmasının takdire şayan olduğunu belirtti.

BERLİN’DE İKİNCİ SEMİNER VERİLDİ

Berlin’de ise seminerlerin ikincisi gerçekleştirildi. Online habercilik, sosyal medya, profesyonel blogçuluk, video gazeteciliği gibi konuların yanısıra klasik röportaj teknikleri ile medya sektörünün geçirdiği değişim ve dönüşüm bu seminerlerin ana konularını oluşturdu. Genç gazeteci adaylarına dersleri Die Zeit Gazetesi’nde online editör olarak çalışan Kai Biermann, Der Spiegel Dergisi’nin editörlerinden Michael Sontheimer ile başta ZDF ve ARD olmak üzere bir çok televizyon kanalına röportajlar, belgesel filmler hazırlayan Matthias Zuber ile seminerin yapıldığı Berlin-Brandenburg Gazeteciler Birliği’nin (DJV) Genel Sekreteri Michael Rediske verdi.

Kai Biermann genç gazeteci adaylarına blogculuğun giderek önem kazanan bir dal olduğuna dikkat çekti. Biermann, “Ben de daha önce blogculuğu eleştiriyordum ama işin içine girdikten sonra giderek yaygınlaştığını ve profesyonel blogcuların ciddi okur sayısına ulaştıklarını gördüm. Ciddi bir biçimde yapıldığı takdirde blogculuktan geçinmek bile mümkün.” dedi. 37 yıllık gazeteci Michael Sontheimer iyi röportaj yapmanın ilk koşulunun “röportaja iyi hazırlanmak olduğunu” söyledi. Video gazeteciliği üzerine uzmanlaşan ve haber yapmak için 30’dan fazla ülkeyi dolaşan Matthias Zuber de görüntülü medyada izleyiciyi ekran başına çekebilmek için haberin ya da işlenen konunun özünün ilk on saniyede verilmesi gerektiğini anlattı.

DJV Genel Sekreteri, aynı zamanda Sınırsız Gazeteciler Derneği’nin Sözcüsü Michael Rediske ise medya sektörünün genel durumunu anlattı ve online gazetecilikle birlikte medya sektörünün büyük bir değişim ve dönüşüm içinde bulunduğunu belirtti.

DÜSSELDORF İLK MEDYA AKADEMİSİNİ DÜZENLEDİ

Medya Akademisi bu yıl ilk kez Düsseldorf’ta da gerçekleşti. Heinrich Heine Üniversitesi Medya ve Kültür Enstitüsü’nün işbirliği ile gerçekleşen akademi büyük ilgi gördü. Seminerlere katılan 50 gence konuşan Deutsch-Türkisches-Journal Genel Yayın Yönetmeni ve Zaman yazarı Süleyman Bağ, başkent Berlin’de gazeteciliği anlattı. Ardından WAM Medya Akademisi Genel Direktörü Daniel Poznanski medya hukukuna değindi. Medya ve Kültür Enstitüsü doçentleri Profesör Reinhold Görling ve Doktor Stephan Trinkausise Medya ve Kültür Bilimleri’ni tanıttı. CİHAN

Yorumlar