Medrese alimleri Muş’ta toplanıyor

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. İstişare Toplantısı'nı 21 Haziran Cumartesi günü Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyü Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirecek. Vakıf Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Muş’ta Doğu ve...

Google Haberlere Abone ol
Medrese alimleri Muş’ta toplanıyor

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. İstişare Toplantısı'nı 21 Haziran Cumartesi günü Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyü Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirecek.

Vakıf Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Muş’ta Doğu ve Güneydoğu’dan çok sayıda alimin katılımıyla yapılacak olan 10. İstişare Toplantısı'nda 3 konunun ele alınacağını söyledi. Yapılan toplantıların gerek İslam dünyası için, ve gerekse vakfın kuruluş amacı için oldukça önemli toplantılar olduğunu kaydeden Nizamettin Yakışık, "10. toplantımızı bu defa Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyü Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştireceğiz. Toplantıya Türkiye’nin bütün bölgelerinden katılmaları beklenir. Toplantıda üç konu ele alınacaktır. Bu konulardan ilki, MEDAV’ın niçin kurulduğu, hedefleri ve gayeleri, ikincisi medreselerdeki müfredatın ele alınması ve incelenmesi, hazırlanan yeni müfredatın deklare edilmesi, son olarak üçüncüsü ise günümüzde irşad ve tebliğin önemi ve zeki öğrencilerin medreselere yönlendirilmesi konuları ele alınacaktır." diye konuştu.

CİHAN

Yorumlar