Medipol Üniversitesi, 'şampiyon' öğrencilerini tanıttı

Rektör Prof. Dr. Aydın: "Tıp fakültemizden ilk mezunlarımızı verdiğimiz bu yıl, Türkiye birincilerini kabul ediyor olmak çok hoş bir tesadüf"

Google Haberlere Abone ol
Medipol Üniversitesi, 'şampiyon' öğrencilerini tanıttı
İstanbul Medipol Üniversitesi, Türkiye sıralamasında ilk 500'e girip üniversitelerine yerleşen öğrencileri tanıttı.

Rektör Prof. Dr. Sabahattin Aydın, öğrencilerle düzenlediği basın toplantısında, gençlik hareketine talip olan genç bir üniversite olarak şampiyon öğrencileri kabul etmekten gurur duyduklarını söyledi.

Gençleri başarıları dolayısıyla kutlayan Aydın, ayrıca gençleri doğru tercihlerde bulundukları için takdir ettiğini dile getirdi. Prof. Dr. Aydın öğrencilerin yurt, yemek, yurt dışında dil hazırlığı gibi imkanlardan da faydalanacaklarını belirterek, "Bu yıl ilk defa tıp fakültesi mezunumuzu verdik. İlk mezunu verdiğimiz yılda tıp fakültelerimize Türkiye birincilerini kabul ediyor olmak da çok hoş bir tesadüf oldu." dedi.

En büyük ideallerinin gençleri geleceğe hazırlarken ülkenin geleceğine katkı sunmak olduğunu vurgulayan Aydın, öğrencilere, üniversitenin ruhunu temsil ettiğini söylediği "gençlik hareketi" sloganını sembolize eden kaşkol hediye etti.

Lisansüstü Yerleştirme Sınavı sonuçlarına göre MF3 puan türünde Türkiye 1.'si olan İbrahim Ethem Hamamcı Malatya'dan mühendis olmak için geldiğini, aslında elektrik elektronik mühendisi olmak istediğini fakat Medipol Üniversitesi'ndeki araştırma imkanlarını görünce tıp fakültesini tercih ettiğini söyledi. Hamamcı "Dünyamız artık hastaya çözüm bulmaktan çok hastalığa çözüm bulmaya çalışıyor. Ar-Ge yatırımları öne çıkıyor. O yüzden ben mühendis olup Ar-Ge yatırımlarından faydalanmak ve ülkemize katkı sağlamak istiyordum. Mühendis olmak için geldim İstanbul’a, Boğaziçi Mühendislik yazacaktım. Sonra Medipol’e geldim, Uluslararası tıp fakültesini tanıdım. Buradaki araştırma imkanlarını gördüm. Aslında klinik hekimliğinden araştırmaya yönelebileceğimi anladım. Bu yüzden burayı tercih ettim." şeklinde konuştu.

Ailesine, arkadaşlarına ve öğretmenlerine teşekkür eden Hamamcı, öğrencilere bol bol okumalarını tavsiye etti. Hamamcı, sosyal hayattan da sınav motivasyonundan da kopmamak gerektiğini, bunun için arkadaş seçiminin önemli olduğunu dile getirdi.

MF1 ve MF3 puan türünde Türkiye 2.'si olan Ömer Faruk Sevim de sonuçlardan çok mutlu olduğunu, başarının sihirli bir formülünün bulunmadığını ifade ederek, "Arkadaşlar eğer ellerinden geleni yapar, disiplinli çalışır ve zamanlarını doğru kullanırlarsa sonuca asla üzülmeyeceklerdir." dedi.

Yorumlar