Medet Ünlü dualarla anıldı

Geçen yıl Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Fahri Konsolosu Medet Ünlü, ölümünün birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta dualarla anıldı.    Kahramanmaraş...

Google Haberlere Abone ol
Medet Ünlü dualarla anıldı

Geçen yıl Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Fahri Konsolosu Medet Ünlü, ölümünün birinci yıl dönümünde Kahramanmaraş’ta dualarla anıldı.

    Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Derneği tarafından Çeçenya şehitlerini anma etkinliği düzenlendi. Somada ölen maden işçileri ve Medet Ünlü anısına saygı duruşuyla başlayan etkinlik, İstiklal Marşı'nı ardından Çeçen milli marşını okumasıyla devam etti. Etkinlikte, geçen yıl Ankara’da uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden Çeçen Cumhuriyeti İçkerya Fahri Konsolosu Medet Ünlü için de dua edildi.

    Programda bir konuşma yapan Kahramanmaraş Çeçen Kültür Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Başkanı Murat Demir, Rus ajanları tarafından öldürülen Medet Ünlü'nün faillerinin bir önce bulunmasını istedi.

    Çeçen komutanların Türk toprakları içerisinde öldürülmesini Rusya’nın Türk devletinin egemenliğine başkaldırı gibi değerlendirdiklerini belirten Demir, “Bugün burada 7 eski Çeçen komutanla birlikte Türkiye toprakları içerisinde Rus gizli servislerince Türkiye devletinin egemenliğine başkaldırı gibi gördüğümüz, haince, kalleşçe ve hunharca katledilen kardeşlerimizi ve Medet Ünlü ağabeyimizi anmak için toplandık.” dedi.

    Rus hükümetinden özür beklediklerini kaydeden Demir, “Bizler Kafkasya’dan öz vatanlarından göç etmek zorunda bırakılan Çerkez’iyle, Çeçen’iyle, Dağıstanlı'sıyla 1864 sürgünün kabul edilmesini ve uluslar arası arenada Rusya hükümetinin özür dilemesini talep ediyoruz. Türkiye dahil tüm dünya devlet etlerinden bu konuda destek bekliyoruz. Bu zulme maruz kalmışların torunu olan bizler bu mücadeleyi birlik ve beraberliğimizi koruyarak, politikalar üreterek sürdürmemiz gerektiğine inanıyorum. Derneklerimizin tümünü ortak çalışma yapmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

    Demir, konuşmasını Rus-Çeçen savaşı sonrası Türkiye’ye sığınarak Sakarya ve İstanbul’daki kamplarda yaşayan soydaşlarına Türk vatandaşlığı hakkı verilmesi talebinde bulunarak tamamladı. CİHAN

Yorumlar