MEDAV, 10. aylık genel toplantısını Bulanık'ta yaptı

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. aylık genel toplantısını Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirdi.MEDAV Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere üç...

Google Haberlere Abone ol
MEDAV, 10. aylık genel toplantısını Bulanık'ta yaptı

Medrese Alimleri Vakfı (MEDAV), 10. aylık genel toplantısını Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adgon köyünde Şeyh Taha Medresesi’nde gerçekleştirdi.

MEDAV Genel Sekreteri Nizamettin Yakışık, Arapça, Kürtçe ve Türkçe olmak üzere üç dilde sunuculuğunu yaptığı toplantı Kur’an-ı Kerim’in tilavetiyle başladı. Mehmet Emin Seydagil ve Abrahman Seydagil'in ev sahipliğinde gerçekleşen toplantıya, Muş İl Müftüsü Recep Uzun, ilçe müftüleri, bölgenin tüm illerinden gelen kanaat önderleri, medreselerin müfredatı üzerinde müzakere ve istişarelerde bulundu.

MEDAV Genel Kootdinatörü Prof. Dr. M.Halil Çiçek, Türkiye’deki resmi kurumların İslam alimi yetiştirmekten uzak olduğunu belirterek, ümmete dini konularda rehberlik edecek alimlerin, İslam tarihinde olageldiği gibi ancak medreselerde yetiştirilebileceğini söyledi.

MEDAV Başkanı Tayip Elçi ise İslam alimlerinin ancak medreselerin yetiştirebileceğini belirterek, imam hatiplerin ve ilahiyat fakültelerinin bu görevi yerine getiremeyeceğini savundu.

Vakfın üyelerinden M. Abdulkerim Çevik de vakfın hedef ve gayelerini anlattı. CİHAN

Yorumlar