Meclis'i Karıştıran Sözler: Hepiniz Teröristin Yorganının Altındasınız

İç Güvenlik Paketi'nin görüşmelerinde MHP'li Türkkan süreçle ilgili AK Partili vekillere, 'Hepiniz teröristin yorganının altındasınız' deyince ortalık karıştı.

Google Haberlere Abone ol
Meclis'i Karıştıran Sözler: Hepiniz Teröristin Yorganının Altındasınız

TBMM Genel Kurulu'nda, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri esnasında MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan'ın yürütülen Çözüm Süreci ile alakalı şekilde AK Partili milletvekilleri yönelik sarf ettiği, Teröristin başıyla sabah akşam al takke ver külah berabersiniz. Sabah beraberinde kahvaltı ediyorsunuz, akşam yorganı beraberinde üstünüze çekiyorsunuz, nasıl olacak bu iş? Cumhurbaşkanınız, Başbakanınız, MİT Başkanınız, İçişleri Bakanız, alayınız teröristin yorganının altındasınız be.' sözleri huzursuzluğa sebep oldu.

SALONDAN ÇIKTI

MHP ve AK Partili milletvekilleri içerisinde itişmeler yaşandı. CHP'li milletvekilleri araya girerek gerginliği önlerken AK Partili milletvekillerinin tepkisi üstüne MHP Genel Başkan Yardımcısı Celal Adan ile müşterek MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan Genel Kurul salonundan dışarı çıktı.

'HEPİNİZ TERÖRİSTİN YORGANININ ALTINDASINIZ'

Kamuoyunda İç Güvenlik Paketi şekilde isimlendirilen Polis Vazife ve Salahiyet Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısının 43'üncü madde görüşmeleri esnasında söz saha MHP Kocaeli Milletvekili Lütfü Türkkan, hükümeti eleştirerek, 'Yaklaşık 24 gündür bu yasayı konuşuyoruz. 20 gündür bu hukuk konuşulurken Meclisi şuna benzetiyorum: Zulu kabileleri mevcut Amerika'da. Ortada kocaman bir ateş yakıyorlar, tüm başka kabile reisleri de gelip ateşin çevresinde oturuyorlar. Herkes bir şeyler konuşuyor lakin kimse dinlemiyor, herkes konuşuyor. Sonunda hiç bir şey anlaşılmadan herkes o ateşin başından kalkıyor. O ateş ne biliyor musunuz? O ateşte yanan millet, anlaşılmayan da sizlersiniz. Konuştuklarınızdan ne siz anlıyorsunuz ne de kimse bir şey anlıyor, asla ve kata. Konunun, tehlikenin bilincinde yapılmaksızın konuşuyorsunuz. Üstelik iddianız var, diyorsunuz ki topluma: 'Biz terörü ve teröristi yoktur etmek için bu yasaları çıkarıyoruz.' Ya, adama derler ki 'Utanmıyor musunuz siz ya?' Teröristin başıyla sabah akşam al takke ver külah berabersiniz. Sabah beraberinde kahvaltı ediyorsunuz, akşam yorganı beraberinde üstünüze çekiyorsunuz, nasıl olacak bu iş? Cumhurbaşkanınız, Başbakanınız, MİT Başkanınız, İçişleri Bakanız, alayınız teröristin yorganının altındasınız be' diye konuştu.

'ALLAH BELANI VERSİN, PİSLİK, ŞEREFSİZ...'

Türkkan'ın sözlerine sinirlenen AK Partili Milletvekilleri ile MHP Milletvekilleri içerisinde tyükselişma çıktı. Tyükselişma esnasında AK Partili Milletvekilleri ile MHP Milletvekilleri birbirlerini itti. TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu ise saat 04.00 civarında '1 saat mesafe veriyorum. Bu şartlarda yürütemiyoruz. Böyle bir vaziyet görülmez' dedi ve birleşime 1 saat mesafe verdi.

Verilen arada esnasında da AK Parti ve MHP'li milletvekillerinin sözlü tyükselişması ve aralarındaki itişmeler devam etti. Gerginliği önlemek için CHP'li milletvekilleri araya girdi. Bu sırada AK Parti sıralarından Türkkan'a yönelik 'Allah belanı versin', 'Pislik dışarı', 'Şerefsiz' benzeri sözler duyuldu.

MECLİS'TEN ÇIKARMA CEZASI ALDI

TBMM Başkanvekili Güldal Mumcu, takribî bir saatlik aranın ardından, İç Güvenlik Paketi'nin görüşmeleri için birleşimi tekrardan açtı.

Mumcu, MHP'li Türkkan'ın celse kapanmadan öncelikle söylediği sözlerin, İçtüzüğün 161. maddesinde (Görüşmeler esnasında Cumhurbaşkanına, TBMM'ye, TBMM Başkanı'na, Başkanlık Divanına, Başkanlık vazifesini yerine getiren Başkanvekiline hakarette bulunmak, sövmek yahut onları tehdit etmek yahut Türkiye Cumhuriyeti'ne yahut onun anayasa düzenine sövmek) belirtilen unsurları içerdiği için, Türkkan'a, İçtüzüğün 163. maddesi uyarınca Meclis'ten geçici şekilde çıkarma cezası verilmesi gerektiğini söyledi.

Mumcu, Türkkan'a 2 birleşim geçici şekilde çıkarma cezası verilmesini Öneri edeceğini belirterek, isterse Türkkan'ın kendisini savunabileceğini kaydetti.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, 'Biz de bu ifadelerin kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz. Bu ifadelerin tutanaklardan çıkarılması gerektiğini söylüyorum. Sehven söylenmiş sözlerdir ve şeref kırıcıdır. Kendisi şu anda da Genel Kurul'da değildir' diye konuştu.

Daha sonra yapılan oylamayla, MHP'li Türkkan'a 2 birleşim Meclis'ten geçici şekilde çıkarma cezası verildi.

Kaynak: HABERLER.COM

Yorumlar